Nedim Afacan: Öğretmenimize Sosyal Medya Üzerinden Psikolojik Linç Girişimini Kabul Etmiyoruz

featured

Kovid 19 nedeniyle Pandemi sürecinin başlaması ile birlikte herkesin bildiği çeşitli önlemler, yasaklar ve zorunlu tatiller eğitim öğretim faaliyetlerini ciddi şekilde olumsuz yönde etkiledi.

Bu süreçte eğitim öğretimle birlikte yürüyen paydaş iş alanları da olumsuz etkilendi. Mesela servis sahipleri, kırtasiyeler, öğrenci kıyafeti satan giyim merkezleri ve okullarımızın kantin işletmecileri çok ciddi sıkıntılar yaşamaktalar. Milli Eğitim Bakanlığımız ise salgın sürecinden olumsuz etkilenmeden öğrencilerim Milli Eğitim Bakanlığımız ise öğrencilerimiz ve ailelerinin sağlık açısından olumsuz etkilenmemeleri düşüncesi içinde çeşitli öğrenme yöntemleri ile süreci aceleye de getirmeden adım adım yola koymaya çalışmakta yaşanan ekonomik sürecide takip etmektedir. Uzaktan eğitimin devam ettiği bu günlerde kademe kademe okullarımızı da açmakta hayatı normal akışına koymaya devam etmektedir. Bu aşamada çeşitli aksaklıkların olması insanlarımızın birbirini iyi anlaması ile giderilebilecektir.

Bir eğitim sendikası olmamıza rağmen sayın Genel Başkanımız Talip Geylan’ın müraacatı ile okul kantinlerimizin açılmasının doğru olacağını ifade ederek bir talepte bulunulmuş ve bakanlık yetkililerimiz de okul kantinlerimizin açılması için talimat vermişlerdir. Ancak her uygulamanın yanında yeni tedbirler alınması içinde kurum müdürlerine talimatlar verilmiştir. Asıl amaç temiz ve bulaşma riskini en aza indirmeye çalışmaktır. Tosya ilçemizde bir ilkokulumuzda  öğretmenimizin duyarlı bir davranış gösterip 1. sınıf öğrencilerini sahiplenme ve koruma adına  velilerine çektiği bir mesaj kantin işletmeci kardeşimiz tarafından yanlış anlaşılarak sosyal medyası üzerinden akıl almaz ithamlara neden olmuştur. Asla kabul etmemiz mümkün olmayan ve öğretmenlerin kantin işletmecisinin kazancında gözünün olduğuna dair ifadeler amacını çok aşmış mesleki onurumuzu zedeleyecek hal almıştır.
Öğretmenimiz attığı mesajda birinci sınıf öğrencilerimizin okulda yeni olduklarını  kendilerini korumada zorluk çekebilecekleri kantin alış verişlerinde temizlik kurallarına hassasiyet gösteremeyebilecekleri bu yüzden öğrencileri velilerin uyarması gerektiğini bir ihtiyaç ve istekleri olduğunda öğretmenleri olarak kendisinden yardım istemelerini kendisinin bizzat yardım edeceğini ifade etmiş olmasına rağmen ; velilerine attığı mesajın nedeni anlaşılmaz şekilde farklı mecralara çekilerek büyütülmeye çalışılması doğru olmamıştır.

Öğretmenlerimiz kantin işletmecisinin kazandığı parada gözü olan kişiler olarak lanse edilmesi hakkaniyet ölçüsünün dışındadır, biz öğretmenler aynı kantinlerden ihtiyacımızı karşılamakta ve bunun karşılığını ödemek suretiyle bir kantin müşteri durumunda olduğumuz için kazancında gözü olmak bir tarafa kazancına destek olmaktayız. Kantinci kardeşlerimizin zor zamanlar yaşadığının da farkındayız, ancak her sıkıntının sorumlusunu öğretmenlerden çıkarmaya çalışmayı da kamuoyunun takdirine bırakıyor, bu camianın bir bütün olduğunun taraflarca anlaşılması gerektiğini ifade ediyor, kantin işletmecisi arkadaşımızı sağ duyulu olmaya çağırıyoruz. Kasıtlı bir durumun olmadığını ifade eden arkadaşımıza güveniyor,yanında destekçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.
İçinde olduğumuz salgın hastalıkla mücadele çalışmalarında Allahın izni ile birbirimize destek olarak Maske mesafe temizlik kurallarına birlikte uyarak kurtulacak ve olağan yaşantımıza hep birlikte döneceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.
Nedim AFACAN
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı

Nedim Afacan: Öğretmenimize Sosyal Medya Üzerinden Psikolojik Linç Girişimini Kabul Etmiyoruz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!