OKULLAR “ŞAH”LANACAK, ÖĞRENCİLER “MAT” EDECEK…

featured

Kaymakam Deniz Pişkin, kendilerinin girişimleri sonucu Satranç Federasyonu tarafından İlçemizde öğretmenlerimize yönelik açılan Satranç Birinci Kademe Antrenörlük Kursu’ndaki kursiyerleri ziyaret etti.

Kendisi de Türkiye Satranç Federasyonu Onur Kurulu Üyesi olan Kaymakam Deniz Pişkin; öğretmenlerin kursun sonucunda alacakları antrenörlük belgesiyle görevli oldukları okullarda satranç egzersiz derslerini açabileceklerini belirtti.

Bu sayede ilçemizdeki satranç sporuna katılan öğrenci sayısını artırmayı öngördüklerini söyleyen Kaymakam Deniz Pişkin, önümüzdeki süreçte ilçemizde geleneksel hale getirmeyi düşündükleri federasyon onaylı satranç turnuvaları düzenleyebileceklerini vurguladı.

Kaymakam Deniz Pişkin: “Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bazı okullarımızda satranç sınıfları oluşturmak için Kaymakamlık olarak girişimlerde bulunacağız. Satranç Hakemlik Kursu da yine ilçemizde açılması için çaba gösterdiğimiz kurslardan biri. Tosya’da sönme noktasına gelen satrancın yeniden alevlenmesi ve özellikle gençlerimiz arasında en tercih edilen spor dallarından birisi olmasını arzu ediyorum.” dedi.

OKULLAR “ŞAH”LANACAK, ÖĞRENCİLER “MAT” EDECEK…

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!