Okuma Yazma Seferberliği Kurslarında Sertifika Töreni

featured

“Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında başarı ile kursları tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Dün saat 10.30’da İlçe Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen sertifika törenine Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Özgün Yapağı, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, İlçe Müftüsü Eyyüp Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yakup Yırtıcı, Özel İdare Müdürü Mustafa Kayacı, KHGB Müdürü Recep Keçeci, PTT Müdürü Vedat Sert, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Zalim, İşadamı Hüseyin Nalbantoğlu, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, Şoförler Odası Başkanı Ahmet Baş, okul müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Tosya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanatokulu Müdiresi Nesrin Avcı yaptı.

Kurslar hakkında bilgi veren Avcı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan tarafından ülke genelinde başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında ilçemizde açılan okuma yazma kurslarına toplam 300 başvuru olduğunu ve 165 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Kursiyerler tarafından okunan şiirler ve yapılan gösterilerin ardından video gösterileri sunuldu.

Törende Kaymakam Deniz Pişkin kurslarda gönüllü görev alan öğretmenlere Başarı Belgesi verildi. Ayrıca törende en iyi okul müdürü Seçilen Fevzipaşa İlkokulu Suat Aktürk’e de Kaymakam Deniz Pişkin tarafından Başarı Belgesi verildi.

Kursları başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından kura çekimi yapıldı. Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin ve protokol üyeleri tarafından yapılan çekilişlerde kursiyerlerin ödülleri belirlendi. İlk kura çekilişi Umre ödülleri için yapıldı. Umre ödüllerini sahiplerine kura çekilişini yapan sponsor kurum temsilcileri verdi.

Çeyrek altın, ev eşyası ve gıda paketi kura çekilişinin ardından ödülleri sahiplerine verildi. Yapılan kura çekilişiyle umreye gitmeye hak kazana talihliler; Leyla Kartal, Asiye Yağlı, Sultan Çetin, Hüseyin Kise, Beyhan Oral.

Özellikle Umre ödülü kazanan kursiyerlerin yaşadığı sevinç görülmeye değerdi.

Ödül töreninde konuşan Kaymakam Deniz Pişkin; “Seferberliğin hayata geçirilmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’a ilçemiz adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Öğrenmenin yaşı yoktur sözünün anlamını bize bir daha anlatan kursiyerlerimiz sayesinde bu kurslarımız hayat bulmuş ve kurslarımız başarıyla neticelenmiştir. Ailelerinden, işlerinden feragat edip kurslara zaman ayıran bütün kursiyerlerimizi kutluyorum. İlçemizdeki seferberlik sürecine destek olan, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Okuma Yazma Seferberliği Kursu Sertifika Töreni çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Okuma Yazma Seferberliği Kurslarında Sertifika Töreni

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!