Orman Fakültesi uygulamada

featured

Orman Fakültesi uygulamada

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi 3.Sınıf ve 4.Sınıf Öğrencilerine yönelik arazi çalışmaları ve üretim çalışmaları konularında Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’nün çalışma alanlarında uygulama derslerine başladı.

Orman Bölge Müdürlüğü’nün üretim çalışmalarını yerinde inceleyen ve daha sonra Karadere Orman İşletme Müdürlüğü’nün açık ihalesine de katılan Orman Fakültesi öğrencileri derslerde gördükleri bilgileri arazi çalışmalarıyla uygulama aşamasına da geçmiş oldular.

Orman Fakültesi’nde  3.Sınıf ve 4.Sınıf öğrencilerine okutulan Orman İşletme Ekonomisi’nin uygulama safhalarında bilgilerini pekiştiren öğrencilere Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Pazarlama Şube Müdürü Adem Genç, öğrencilere tatbikat ve açık ihalede yapılacak uygulamalarla ilgili bilgi verdi.
Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Şahin, Daday Orman İşletme Müdürü Bahri Durmaz,  Karadere Orman İşletme Müdürü Engin Keleş ve diğer Orman İşletme Şefleri, öğrencilerle yakından ilgilenirken öğrencilerin mesleğe atıldıkları   zaman zorlanmamaları için bazı konuların altı çizildi.
Orman Fakültesi öğrencilerinin  uygulama derslerinin sonuncu ise Orman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel tarafından verildi.
Öğrencilerle samimi ve sohbet havasında geçen bu derste Bölge Müdürü Beşel, “ Orman Bölge Müdürlüğü   olarak her zaman yanınızdayız.Teşkilatımız ve ormanlarımız sizlere her zaman açıktır. Kastamonu ormanlarında ormancılığı öğrenmeden mezun olmak büyük kayıptır. Bu işin ilk mektebi Orman Fakültesidir ancak uygulamadaki mektebi de Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüdür”şeklinde konuştu.
Öğrencilerde  en hareketli ve en zevkli derslerinden birini bu uygulamada geçirdiklerini belirterek Ormancılığın zevkli bir meslek olduğunu vurguladılar.

Orman Fakültesi uygulamada

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!