Orman İşletme Müdürlüğü Yangın Tedbirlerini Artırdı

featured

Tosya Orman İşletme Müdürlüğü ilçemizde meydana gelebilecek muhtemel yangınlara karşı önleme tedbirlerini artırdı.

Çevresi ormanlarla kaplı olan ve sanayide kullanılabilecek en kaliteli ağaçların bulunduğu ilçemiz ormanlarında yangın mevsimi olarak adlandırılan Temmuz Ağustos aylarında yangınlara karşı alınan tedbirler artırıldı.

Tosya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından alınan tedbirlerin başında önleyici müdahale tedbirleri geliyor. Orman yangınları ile daha etkin mücadele etmek amacıyla Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Tosya Orman İşletme Müdürlüğünce; çıkabilecek orman ve köy yangınlarına daha etkin, daha kısa zamanda ve yerinde mücadele etmek için Orman Genel Müdürlüğünden temin edilen su tankerleri toplam 32 köye dağıtıldı. Köy muhtarlarına teslim edilen tankerlerle köylüler Orman İşletme Müdürlüğü arazöz ve ekipleri gelinceye kadar ilk müdahaleyi yaparak yangının büyümesini önleyecek.

Tosya Orman İşletme Müdürlüğü yangında önleyici tedbirlerine arazözlerle de devam ediyor. Yaz mevsimi olması nedeniyle piknik ve mesire alanları çevreleri arazözler ve yangın ekipleri tarafından gözlem altına alınarak piknik ateşi ve sigara gibi yangına sebebiyet veren olaylar için tedbir alınıyor.

Orman yangınlarında ilk müdahalenin çok önemli olduğunun altını çizen Tosya Orman İşletme Müdürü Alpaslan Kadı, tanker teslim töreninde tankerlerin muhtemel yangınlarda kullanılmasının zaman kaybını önleyeceğini ve orman yangınlarının büyümeden söndürebileceğini söyledi.

Tosya Orman İşletme Müdürü Alpaslan Kadı; ”Tankerler, muhtemel orman yangınlarına, arazözlerimizin ulaşması sırasında oluşacak zaman kaybının önüne geçilmesi ve ilk müdahalenin en kısa sürede yapılabilmesi için çok önemli bir yere sahiptir. Bu gün dağıttığımız tankerle birlikte toplam 32 köye tanker dağıtmış olduk” dedi.

Tosya Orman İşletme Müdürlüğü sadece orman yangınlarında değil tüm yangınlarda vatandaşın yardımına koşarak hizmet veriyor.

Orman İşletme Müdürlüğü Yangın Tedbirlerini Artırdı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!