Orman Yasakları Başladı

featured

Artan orman yangınlarının ardından Kastamonu Valiliği Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından 31 Temmuz-30 Eylül 2021 tarihleri arasında ormanlara giriş ve çıkışların denetlenmesine ve kontrol altına alınmasına ilişkin alınan karar uygulamaya konuldu.

Komisyon tarafından alınan kararda; “31 Temmuz 2021 tarihi ile 30 Eylül 2021 tarihleri arasında; Kastamonu ili dahilinde Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından belirlenmiş, Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü tarafından tescilli piknik ve mesire alanları dışında piknik yapılmasının, mangal, semaver ve ateş yakılmasının yasaklanmasına.

Piknik yapılmasına müsaade edilen tescilli mesire alanlarında yukarıda belirtilen tarihler arasında saat 19.00’dan itibaren ateş, mangal ve semaver yakılmasının yasaklanmasına.

Ormancılık faaliyetlerinin gereği olarak üretim çalışmalarının devamı, fidan dikme, bakım ve onarım gibi orman idaresinden ihale veya tahsisli sözleşmelerle iş almış kişiler ile bu çalışmaları denetleyen ve kontrol eden orman idaresi personelleri haricindeki vatandaşların ormanlara giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına.

Ormanlık alanlar civarında bağ, bahçe temizliği amaçlı ateş yakılması, çoban ve avcı ateşi yakılması ve anız yakılmasının yasaklanmasına.

Ormanlık alanlar civarında yapılacak düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınlarına neden olabilecek havai fişek, niyet bal onu gibi yanıcı madde kullanılmasının yasaklanmasına.

Karar verildi” denildi.

Orman Yasakları Başladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!