OSB, Bölge Kalkınmasında Bir Şans

featured

Vali Kara; “OSB, bölge kalkınmasında bir şans” dedi

 

TOSYA- Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinin gelmesinde büyük çaba harcayan Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Tosya Organize Sanayi Bölgesi hamlesini başlatmayı başardı.

Kastamonu’nun, yatırımcı için cazibe merkezi haline gelmesini sağlanmasında yoğun emek harcandı. Havaalanı, İnebolu limanı ve bölünmüş yollarla ulaşım sorunun ortadan kalktığını, yatırımcı için ulaşım faktörünün öneminin tartışılmayacağını belirten Vali Kara, Tosya Organize Sanayi Bölgesi için de “bölge kalkınmasında bir şans olduğunu” söyledi.

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinde %60’lık bölümün 4 kuruluş tarafından kapatıldığını, 34 yatırımcının gelmelerini beklediklerini söyleyen Kara, Tosya Organize Sanayi Bölgesinde kamulaştırma çalışmalarının da bitme noktasına geldiğini açıkladı.

Tosya Organize Sanayi Bölgesi Müdürü İnş. Müh. Nihat Küçükkasap çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Tosya Samsun E-80 Karayolu 7. km üzerinde bulunan 296 dekarı vatandaşın, 304 dekarı kamu arazisinde kamulaştırma çalışmaları bitme noktasına geldi. 900 m2’lik alanın mülk sahipleri bulunamadığından yargı yolu ile bu alanı kamulaştırma yoluna gideceğiz. Sanıyorum önümüzdeki aylarda altyapı çalışmaları ile kanalizasyon şebekesi ve su isale hatlarına başlanılacak ve parselasyon çalışmaları yapılacak, Tosya Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak isteyen firma sayısı küçümsenecek gibi değil, talebin çok olması bizleri sevindiriyor.

Çalışmalarımız Tosya Kaymakamı ve Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Yurt ile Tosya T.S.O. Başkanı Mesut Güvercin ve Belediye Başkanı Kazım Şahin, Kastamonu Vali Yardımcısı, İl Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan’ın işbirliği ile sürüyor” dedi.

(İŞ)

OSB, Bölge Kalkınmasında Bir Şans

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!