Rektör Aydn’a Ziyaret

featured

Filipinler Heyetinden Rektör Seyit Aydn’a  Ziyaret

Filipinler Mindanao Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Macapado A. Muslim ve heyeti 30 Nisan 2015 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Filipinler heyeti Kastamonu Üniversitesi’nde bazı incelemeler yapmak ve ikili işbirliği anlaşmaları imzalamak için Kastamonu’ya geldi. Bu kapsamda 29 Nisan 2015 tarihinde Filipinler Mindanao Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Macapado A. Muslim “Kültürel Çeşitliliğin Yönetilmesinde Filipin Tecrübesi: Diğer Çoğul Etnik Gruplu Ülkeler için Çıkarımlar” adlı konferans vermişti.

Görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, konferansa yaşanan üzücü hadise nedeniyle cenaze programında olduğundan dolayı katılmadığını, bilgi ve birikimlerini akademisyenlerimizle ve öğrencilerimizle paylaşan Rektör Müslim’e teşekkür etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Üniversitemizle ilgili genel durum hakkında bilgiler verdi. Kastamonu’nun kültür, tarih ve turizm ve doğal güzellikleriyle ön plan çıkan bir şehir olduğunu, Filipinler’e bir heyetle geleceğini belirtti. İki üniversite arasında ortak işbirlikleri, akademik çalışmalar, öğrenci ve akademisyen değişimleri yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Rektörü Prof. Dr. Macapado A. Muslim de Kastamonu’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek yaptıkları inceleme ve teknik gezilerde Üniversitemizin çok iyi durumda olduğunu ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Mindanao Devlet Üniversitesi’nin Filipinlerdeki 130 üniversite içinde ilk 20 üniversite arasında yer aldığını ve 75000 civarında çoğunluğu Müslüman olan öğrencilerinin 11 kampüste eğitim aldıklarını ifade etti. Dünyanın birçok ülkesindeki üniversitelerle işbirliği içinde olduklarını ve Üniversitemizle başta ormancılık olmak üzere, su ürünleri ve mühendislik alanlarında ortak işbirlikleri yapmak istediklerini bunun da lisans ve lisansüstü seviyede öğrenci değişimi ve akademisyenle değişimiyle başlatmak istediklerini belirtti.

Rektörü Prof. Dr. Macapado A. Muslim, Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’yla Malezya’da birlikte uzun yıllar çalıştıklarını ifade ederek, Türk kültürünü yakından tanıdığını ve Türkiye’nin desteğini her zaman gördüklerini ve hissettiklerini ifade etti.

Ziyaret sonunda ikili işbirliği, Erasmus+, Mevlana değişim programları anlaşmaları imzalandı.

Karşılıklı hediye takdimiyle ziyaret son buldu.

Rektör Aydn’a Ziyaret

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!