Şair Mehmet AKSU dan Yabancı Mahkumlara Konser

featured

Cezaevi Müdürü Şair Mehmet AKSU Kurum Müdür vekili olarak görev yaptığı Maltepe 3 nolu cezaevinde, 09.08.2018 tarihinde  kurum personeli ve  hükümlü tutuklulara bağlama çalıp türküler söyledi,  okuduğu kendi şiirleri ile de  duygusal anlar yaşattı .

Altı yıldır şiir dinletileri yaparak “ Erzurum ve Kahramanraş  Şair Kardeş kent olsun” seslenişini dillendiren şair cezaevinde yapmış olduğu türkü ve şiir dinletisini bu sene bu vakite kadar yapamadığını söyleyerek “ Erzurum ve Kahramanmaraş  Şair Kardeş Kent Olsun” çağırımın ses dalgası  bu şiir dinletimin le de yerine sayılır kabul görmesi arzumla türkülerimi söyleyip şiirlerimi okuyorum dedi.

Mecburiyet gerektirilmeyen hal durumu ile insanlar aynı ortamda bulunmaları gönülün işlevinin büyüklüğüdür.  Gönülse kısmetin çektiğine akar bulur durulacağı yeri ora da oturur. Kısmetten öteye parmak dahi doğrulmaz. İşte biz de bugün sizlerle kısmetimizi yaşıyoruz, sanatsal ortamdan nasiplenmek çoğu insana nasip olmaz, burada bulunmuşluk günün iyi kazanımlarındandır. “ Türküler türküsü olanlarda eğleşir, çaysa türkülerle zikir olan muhabbet gönüllerde.”Allah’ım bu duru tertemiz yaşam arzusu taşıyan siz ve bu istikamet yolcularının yolları daim aydınlık eylesin dedi.  Türkülerin şiirlerin en çok yazıldığı okunduğu yerlerin ilk sıralarında cezaevleri gelmektedir. Duygusallığın üst perdeden yaşandığı yerlerdir cezaevleri bizler idareciliğimize sanatsal bakış açımızı da katarak en üst seviyede fayda sağlamaya çalışıyoruz.  “Veren elin yaşam kalitesi gören gözün bakış açısına ışık olur.”

“Mevcut şartlar da veren el olmak, ağır şartta orta direk olmak demek tir.” Kaderin çakıştırdığı kişilerle birlikte aynı ortamda yaşamak sabır gerektirir,  sağlıklı dışarıdaki yaşama hazırlanmak inanç gerektirir. Yakınlarınızla irtibatınızı canlı tuttukça canınıza yangın uğramaz diyerek yaşam prensiplerinin önemine de değindi.

Sair Aksu’nun alkışlarla ayrıldığı salondan başka zaman gene isteriz dedikleri duyuldu.09.08.2018

                                                                                                                                                    Mehmet AKSU

Şair Mehmet AKSU dan Yabancı Mahkumlara Konser

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!