YABANCI MAHKÛMLARLA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI

featured

ŞAİR MEHMET AKSU YABANCI MAHKÛMLARLA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Cezaevi Müdürü, Şair Mehmet AKSU Kurum  Müdürü v. Olarak görev yaptığı Maltepe 3 No lu cezaevinde Hükümlü ve Tutuklulara 15 Temmuz’un önemini anlattı. Kurum konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe cezaevi kurum müdür V. Mehmet Aksu, Kurum Vaizi Selamet AKYASAN, İmam Avni ALAYBEYOĞLU , İmam  Hikmet AKBABA , kurum personelleri ve hükümlü tutuklular katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan programda Şair Mehmet Aksu” 15 Temmuz 2016 yılı idi, içimizdeki bizimle aynı kimliği taşıyan, kurumlarda ast, üst konumlarda sandığımız din maskesine bürünmüş her alanda işbaşında olan FETÖ terör canileri tarafından 250 vatan evladımız hunharca şehit edildi. Onlar bizim 15 Temmuz demokrasi kahramanlarımızdır. Çanakkale şehitlerimizle aynı inançla kanlarını vatan toprağına vermişlerdir.  Şuan burada bulunmuşluğumuz 15 Temmuz Şehitlerimiz için şehitlerimizi rahmetle minnetle saygıyla anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Canı pahasına ülkemize sahip çıkmak üzere tankların, mermilerin önüne gözlerini hiç kırpmadan atladılar. İçlerindeki iman ve vatan sevdası ile ecdadın emaneti bu topraklara ve ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkarak hain senaristlerin senaryolarını boşa çıkardılar” dedi.

Aksu konuşmalarına şöyle devam etti:  15 Temmuz, yeniden bir silkelenmenin millet şuuru ile yeniden uyanışın adıdır. Bu uyanışın bedelini şehitlerimiz gazilerimiz kanlarıyla ödedi. Onları minnetle anmak neslimizin yaşam seyrini sonsuza taşıyacaktır. Duyarlı vatandaşlarımızın 15 Temmuz gecesi ve akabinde ki demokrasi nöbetleriyle seslerini yükseltmesi de ayrı önem arz eden değer basamağıdır. Allah bizimleydi başaramadılar. Allah inananlarlaydı hedeflediklerini devşiremediler” dedi.

Şair Aksu, mahkumların başka milletlerden olması dolayısıyla, konuşmasın da ayrıca seslenişte bulunarak” FETÖ Terör örgütü  bizim ülkemizde gerçek yüzünü gösterdi. Bütün dünya ülkelerine virüsünü mikrobunu bulaştırmış. Toplumların yaşam değerlerini bulaştırmış olduğu mikropla çukura gömmeyi amaçlamıştır. Bu amacı doğrultusunda gözle görülür boyutta rengi görülmüş boyu ölçülmüştür.  Bu terör örgütü doğuş merkezi  olarak ta bizim ülkemizi merkez seçmiştir. Eylemine de bizim ülkemizden başlayarak dalgasını sizlerin ülkelerinde de aynı bizim ülkemizdeki gibi sizlerin ülkesinde de devlet kadrolarında yuvalanmış iradelerini örgüte teslim etmiş kişilerce ayrı ayrı yaşam tarzları olan toplumların oluşturduğu devletleri kendi rengi olan silikleştirilmiş özü yok edilmiş teslimiyetçi insan topluluğu oluşturmak istemişlerdir. Sizlerin ülkesi bizim şehitlerimizin kanının haykırış seslerini duyarak aynı acıları yaşamamak için tedbirlerini almasına katkı sağlamışlardır. Terör örgütünün bu planlarını zayiatsız atlatan ülkeleriniz de sizlerin şu an saygı ile andığınız gibi şehitlerimizi ülkelerinizde de bu oluşumun tehdittin tamamen kalkması yolunda bizim yaşamışlıklarımız canlı tutulmalıdır ki tedbiri alınırken önemi artırılarak alınsın. Yaşanan hain kalkışmayı unutursak, neslin yeniden tekrarını yaşamaları kaçınılmaz olur. Onun içindir ki bu anma programları hep devam etmelidir. Tıpkı Çanakkale zaferi gibi. Çünkü aynı zihniyetler değişik maskelerle karşımızdaydı. Aynı zamanda Siyaset bilimi ve PDR bilimi uzmanı da olan Şair Mehmet AKSU, Anmayı dahi içine sindiremeyen art niyetliler var, onlara da dikkat etmek lazım terör örgütüne kaymalar devlete muhalif olanlardan olur. Şükürler olsun. Şehitlerimizdeki ruh başka, sokakları dolduran şehit olmak ruhunu taşıyan neslimiz var elhamdülillah. şeklinde konuşarak sözlerine tamamladı.

Düzenlenen anma etkinliğinde; Kurum Vaizi Selamet AKYASAN  “ İslam Dininde Şehitliğin Önemi” konusunda ayetlerle hadisler ışığında konuşma yaptı.

İmam Avni ALAYBEYOĞLU  Şahadetin faziletinden bahseden ayetler okudu.

İmam  Hikmet AKBABA   Sala okudu. 15 Temmuz gecesi bütün ülkemizi uyanık olmağa davetin gök kubbedeki yankılanan sesti o.

Programın sonunda ikramda bulunuldu, şehitlerimize Fatihalar okundu.

Mehmet AKSU

YABANCI MAHKÛMLARLA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!