Sebze Pazarı Cumartesi günü açık olacak

featured

29 Nisan -17 Mayıs tam kapanma döneminde Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 7 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine rastlayan Cumartesi günleri ilçe halk pazarı açık olacak.

29 Nisan tarihinden itibaren başlayan tam kapanma nedeniyle gıda sektörü ve imalat hariç işyerleri ve halk pazarları kapatılmıştı. İçişleri Bakanlığının talimatı doğrultusunda Kaymakam Deniz Pişkin başkanlığında toplanan İlçe Hıfzısıhha Kurulu 7 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerinde ilçe halk pazarının kurulmasına karar verdi. Bu tarihlere denk gelen Cumartesi günlerinde halk pazarında yaş sebze ve meyve ile fide satışına izin verilirken, bunların dışında kalan temizlik, giyim, zücaciye vb. ürünlerin satışı yapılamayacak.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin; “İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sebze pazarını açıyoruz.

Pazarda sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapılmasına izin verilecek, bunun haricinde temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Maske, masefe ve temizlik kuralları ve belirtilen saat koşuluna uymak şartıyla tüm vatandaşlarımız yaş sebze/meyve ihtiyaçlarını gidermek için pazara gelebilir, araç kullanabilir.

Herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi ve tam kapanma döneminin gereklerine aykırılık teşkil eden hususların bertaraf edilmesi için ilgili kurum amirleriyle bir hazırlık toplantısı gerçekleştirdik” diye konuştu.

Sebze Pazarı Cumartesi günü açık olacak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!