Şeyh İsmail Rumi Camii Törenle İbadete Açıldı

featured

Restorasyonu tamamlanan Şeyh İsmail Rumi Cami törenle ibadete açıldı.

Cuma namazı öncesi yapılan açılışa Kastamonu Valisi Avni Çakır, Tosya Kaymakamı A. Ferhat Özen, Kastamonu İl Jandarma Komutanı Albay Mücahit Avkıran, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Erdal Pınar, Ak Parti Tosya İlçe Başkan Vekili Şenol Kabaoğlu, MHP Tosya İlçe Başkanı M. Dündar Özurgancı, protokol üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Erdal Pınar cami hakkında bilgi vererek Vakıflar Bölge Müdürlüğünün tarihi eserleri aslına yakışır şekilde restore etmeye devam ettiğini söyledi. Kastamonu merkezde restorasyonların tamamlandığına işaret eden Pınar, köylerdeki tarihi eserleri restore etmeye başladıklarını dile getirdi.

Açılışta konuşan Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, camilerin ecdadın yadigarına yakışır şekilde restore edildiğini belirterek hükümet olarak 17 yıldır tarihi eserleri restore ettiklerini söyledi. Restorasyonu tamamlanan Şeyh İsmail Rumi Camiinin Tosya’ya ve Tosya halkına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Açılışta konuşan Kastamonu Valisi Avni Çakır; “Özellikle 2004 yılından itibaren Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz Kastamonu özelinde tüm ülkemizde olduğu gibi çok yoğun bir çalışma içerisinde. Şuan bile dörde yakın camimiz restorasyon çalışmaları devam ediyor. İki tanesini önümüzdeki ay içerisinde hizmete açacağız. Geçen senede böyle bir kalabalıkla Benli Sultan açılışını gerçekleştirmiştik. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz atamızın, ecdadımızın yadigarlarını bir bir ayağa kaldırıyor. Ve Kastamonu’nun özellikle inanç turizmi alanında da çok ciddi bir cazibe merkezi ve bu eserlerde çok ciddi katkı sağlıyor. Yanılmıyorsam bu alanda Kastamonu’da 185’e yakın vakıf tescilli eserimiz var. Müthiş bir zenginlik. İnşallah biz bunların hem bakım onarımlarını hem de bakımları sürekli yaşatılması da çok önemli. Bu anlamda arkadaşlarımızın çok güzel çalışmaları var. Bölge Müdürümüz nezdinde bütün Vakıflar Bölge Müdürlüğü çalışanlarını tebrik ediyorum. Restorasyonu tamamlanan Şeyh İsmail Rumi Caminin Tosya’ya ve Tosya halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Şeyh İsmail Rumi Caminin hayırlı olması için yapılan duanın ardından açılış kurdelesini Vali Avni Çakır,  Kaymakam A. Ferhat Özen, İl Jandarma Komutanı Albay Mücahit Avkıran, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Erdal Pınar birlikte kesti.

Camiyi gezen Vali Avni Çakır Cuma namazını da burada kıldı. Namazın ardından hayırlı olsun dileklerini ileterek ayrıldı.

Şeyh İsmail Rumi Camii Törenle İbadete Açıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!