Sıra TOKİ İlköğretim Okuluna Geldimi

featured

Sıra TOKİ İlköğretim Okuluna geldi mi?

Artık tüm hemşerilerimizin yanı sıra, Başta Sayın Valimiz Mustafa Kara olmak üzere Kastamonu ilgili bürokrasisinin de malumu olan büyük bir eğitim çıkmazını yaşıyoruz. Bu problem artık çözümü kaçınılmaz olan Namık Kemal İlköğretim Okulu fiziki kapasitesinin, kendi çevresindeki potansiyel öğrenci yoğunluğu karşısında yetersiz kalmasıdır. Durumun içinden çıkılamaz bir hal almaya yüz tuttuğunu ve biran önce çevre öğrenci yoğunluğunu kısmen karşılayacak bir İlköğretim Okulunun acilen yapımı için geçirilecek zamanın kalmadığı noktasında herkes hemfikir. Ancak bahsettiğimiz çevrede uygun yer bulunmaması uzun süre çözümü erteletmişti.

Gazetemizin yakından takip ettiği ve öncülüğünü Kent Konseyi Başkanı Ak Parti Belediye Meclis üyesi Fazıl Ateş’in yaptığı girişimle, TOKİ Evleri bölgesinde bir İlköğretim Okulunun yapımına elverecek ölçüde bir arazi temin edilmiş ve tapu işlemleri tamamlanmıştır.

Gazetemize ulaşan bilgilere göre, Belediye Meclisi’nin 30 Nisan 2010 tarihli toplantısında konuya ilişkin İmar durumu görüşülmüş ve İlköğretim Okulu yerinin İmar durumu olumlu bir karara bağlanmıştı.

İnşaat sezonunun çok kısa sürdüğü bir coğrafyada bulunduğumuz göz önüne alındığında, Sayın Valimiz Mustafa Kara’nın konuyu acilen ele alması ve bu yatırımın bir an önce başlatılmasını tüm Tosyalılar adına acilen beklediğimizi hatırlatıyoruz.

Evet Sayın Valimiz, Tosya’da çözümsüz zannedilen İlköğretim Okulu probleminin çözümü için söz sizde..

Sıra TOKİ İlköğretim Okuluna Geldimi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!