Sünnet şöleni festivali aratmadı

featured

Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivalinin bu yıl Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle eğlence boyutunun iptal edilmesinin ardından hafta sonu yağlı güreş, atıcılık ve sünnet şöleni düzenlendi.

Dün Üçolukları Mesire Yerinde düzenlenen Sünnet Şölenine Ak Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı ve Pirinç Ağası Fazıl Ateş, İlçe Emniyet Müdür Vekili Hakan Akyürek, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen sünnet şöleninde Pirinç Ağası Fazıl Ateş tarafından 60 kazanda pişirilen ve yaklaşık 10 bin kişiye etli pilav, helva ve ayran ikram edildi. Yemekte 1 ton et, 1 ton pirinç, 1,5 ton helva, 10bin adet ayran kullanıldı. Yapılan Pirinç Ağalığı yarışmasında 2015 Yılı Pirinç Ağası Ahmet Eseroğlu oldu.   

Kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kazım Şahin katılımcılara sünnet şölenine gösterdikleri ilgiden ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Şölende kısa bir konuşma yapan Ak Parti Kastamonu milletvekili Tosya halkının geçmiş bayramını kutladı, ve Tosya’ya yatırımların devam ettiğini söyledi. Tosya’ya hizmetlerin aksamadan devam edeceğini söyleyen Gülşen 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Tosya’dan % 70-80 aralığında oy beklediklerini söyledi.

Programlarının yoğunluğu nedeniyle şölende fazla kalamayan Gülşen Tosya halkına desteklerinden dolayı teşekkür ederek Tosya’dan ayrıldı.  

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz Pirinç Ağası Fazıl Ateş’e katkılarından dolayı plaket verdi. Verdiği hizmetler nedeniyle Pirinç Ağası Fazıl Ateş’e teşekkür eden Kaymakam Türköz 2015 yılı Pirinç Ağası Ahmet Eseroğlu’na başarılar diledi. 

Şölende ‘O Ses Türkiye’ yarışmasında ikinci olan hemşerimiz Abdullah Civliz sahne aldı. İlk açık hava sahnesini Tosya’da alan Civliz coştu, coşturdu.  Yarışmada söylediği parçalardan ve yakında çıkacak olan albümünde yer alan parçalardan seslendiren Civliz’e izleyiciler zaman zaman eşlik ederek tempo tuttu.  Yarışmada olduğu gibi ilk açık hava konserinde de kendisini yalnız bırakmayan vatandaşlar Abdullah Civliz’e destek olduklarını birkez daha gösterdi.

Abdullah Civliz’in ardından sanatçı Arzu Akça sahne aldı.  Seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla katılımcıları eğlendiren festival günlerini aratmadı. Festival havasında geçen hafta sonunda vatandaşlar gönüllerince doyasıya eğlendi.    

 

Sünnet şöleni festivali aratmadı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!