Telefon dolandırıcısına 12 yıl hapis

Adana’dan Kastamonu’ya gelerek telefon dolandırıcılığı olayına karışan sanık, mahkeme heyeti tarafından 12 yıl 6 ay hapis ve 220 bin lira para cezasına çarptırıldı.
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, “kişinin kendisini kamu görevlisi, bankacı, sigortacı veya kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı” iddiasıyla bir yıldır tutuklu yargılanan Yılmaz D. ve avukatı ile mağdurlar katıldı.
Yılmaz D. savunmasında, Adana’da yaşadığını belirterek, “Adana’dan Kastamonu’nun İhsangazi ilçesine geldim. Daha önce kendisiyle görüşülen yaşlı bir kadının evine gidip kapıdan içinde para ve altınlar olan poşeti aldım. Bana, bunları sattıkları hayvanlar karşılığında aldıklarını söylediler. Poşette 5 bin lira para ile bir miktar ziynet eşyası vardı. Sonra eşinin Kastamonu merkezde olduğunu öğrendim. Onun yanına geldim. Bankadan 10 bin 700 dolar ve 8 bin avro para çekmişti. Şahıs, Nasrullah Meydanında bir kahvehanede bu paranın da hepsini bana verdi. Paraları alıp Adana’ya geri döndüm” dedi.
Başka bir dolandırıcılık işi için tekrar Adana’dan Kastamonu’ya geldiğinde yakalandığını anlatan Yılmaz D, üzerine atılı suçları kabul ederek, yaşanan olaydan dolayı pişmanlık ve utanç duyduğunu ifade etti. Savunmaların ardından Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasında, sanığın dolandırıcılık suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, Yılmaz D.’nin dolandırıcılık ve dolandırıcılığa teşebbüs suçlarından 12 yıl 6 ay hapis cezası ile 220 bin lira para cezasına çarptırılmasına hükmetti.  İHA

Telefon dolandırıcısına 12 yıl hapis

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!