tercihi köyden yana

featured

Vatandaşın tercihi köyden yana

Tosya’da yetişen sebze,  halk pazarında büyük ilgi görüyor. İlçemiz Aşağı  Ova Köylerinde ( Yeni Doğan, Zincirlikuyu, Sofular, Kutcular, A. Dikmen ve Kösen) yetiştirilen sebzeler  vatandaş tarafından tercih sebebi.  İlçe tarımında çeltik ve buğday dan sonra önemli yere sahip olan domates, biber,salatalık, patlıcan,bamya, pırasa, fasulye,kabak gibi sebzegiller  pazardaki önemli payını korumaya devam ediyor.

Aşağı  Ova’da yetiştirilen sebzelerin  pazarda yerini almasıyla vatandaş da tercihini organik köy sebzesinden yana kullanıyor.  Köy sebzelerini,  üretim  yapan çiftçi direkt olarak pazara sunuyor. Ailecek çalışan çiftçiler sabahın erken saatlerinde pazara da ailecek geliyor.  Pazarda,  satış yapan Yeni Doğan Köyü’nden Arif  Üşenmez ile konuştuk.  85 yaşında olmasına rağmen hafta içi tarlada çalışan Arif Üşenmez,  Pazar günü  olgunlaşan sebzeleri  toplayarak Pazartesi günü pazarda satışa sunuyor.  Pazar da sadece yaşlılar değil aynı zamanda çocuklar ve kadınlar da satış yapıyor.   

İki bölümden oluşan Pazar yerinde köylülerin olduğu bölüm diğer bölüme göre daha kalabalık. Yerli sebzeler revaçta. Bu bölümde domates  2 TL, dolma biber 2 TL, sivri biber 2 TL, pırasa 1 TL, bamya 5 TL’den alıcı buluyor. Tacirlerin oluşturduğu  diğer bölüm de ise domates  1,25 TL, dolma 1,50 TL,  sivri biber  1,50 TL den satılıyor. Köz sebzelerinin daha pahalı olmasına rağmen vatandaş köy sebzelerini tercih ettiğinden daha kalabalık ve daha hareketli.

 

tercihi köyden yana

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!