TOSİAD BAŞKANI CÖMERT’TEN

featured

TOSİAD BAŞKANI CÖMERT’TEN KASTAMONU OTOBAN AÇIKLAMASI   

Tosya İş Adamları Derneği Genel Başkanı Hüseyin CÖMERT  Kastamonu ve Tosya Gündemini oldukça meşgul eden Otoban konusu ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Hüseyin Cömert Yaptığı uzun konuşmada “ Rahatsız olduğumuz konu ise gündemde olan,  konu üzerine herkesin bir başka faydasının olacağına inandığı ve açıklama yaptığı, Tosyamızın da içinde bulunduğu, Projesi onaylanmış olan Gerede – Merzifon otobanı  yerine, Kastamonu – Karabük Otobanın yapılması projesi  ve destek toplama çabasıdır.”

   Kastamonu-Karabük Otoban Projesi hakkındaki talepleri biraz zorlama, biraz arzu ve biraz da heves gibi görüyoruz.

     Bizim buradaki durumumuz birinin yerine birini koyacağımız için biraz farklıdır. 

    Yeni bir hizmet memleketimize geldiği zaman, bu konudaki tüm iyi şeyleri artı hanesine koyabilirsiniz. Ama, birini iptal edip, diğerini ortaya koyduğunuz zaman ise her artı hanesinin yerine karşılık gelen eksiyi de yazmak zorundasınız ki doğru hesabı yapabilesiniz.

   Hesapları birde birçok cepheden yapmak gerekir. Maliyet bakımından, coğrafi kolaylık bakımından, şimdiye kadar bitmiş projelerin bağlantısına uygunluk bakımından, hatta mikro seviyelerde ele alarak araçların yakıt tasarrufuna kadar indirmeli bu hesabı.

   Yapılan açıklamalara baktığımızda, otobanın Kastamonu güzergâhından geçmesinin faydalarını alt alta topladığımızda, sonuç olarak çok bir şey elde edemiyoruz. Sadece “otobanın Kastamonu güzergâhından geçmesini istiyoruz”dan fazla bir şey yok ortada. Peki, otoban güzergâhının değişmesinin, Tosya’nın Kastamonu’nun bir ilçesi olması münasebetiyle doğuracağı gerek siyasi, gerek Tosya ve çevre iller/ilçeler sanayisine zarar yönleri, gerekse de gelişmişliğin duraksaması açısından, kayıpların bir daha telafisinin mümkün olamayacağını düşündük mü hiç?

   Otoban güzergâhının değişmesinin sonuçları, sadece ilçemizi etkilemeyecek, Gerede-Merzifon Otoban Projesinin geçeceği il ve ilçelerdeki etkilerini de artı ve eksi hesap hanesine yazmak zorundayız. Eminim ki, otoban değişim projesi, bu il ve ilçelerdeki STK’ları ve siyasileri de rahatsız etmektedir.

   Yol gerçekten bir kent için en büyük ihtiyaçlardan biridir. Yol konusunda bu kadar duyarlı olan ilimizin, yıllardır problemimiz, çilemiz ve bazen de felaketlerimiz olan ve defalarca farklı ortamlarda sözü verilen ama bir türlü 1 metresinin dahi iyileştirilmesi yapılmayan Tosya – Kastamonu yolu için benzer bir çabayı göstermeleridir.

   Biz ilimizden, bu gibi durumlarda Tosya’mıza destek olmalarını beklerken, maalesef tabir yerindeyse adeta pişmiş aşa su katılıyor, bu da bizi çok üzüyor.” Diyerek otoban ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Kastamonu ve Tosya gündemini  oldukça Meşgul eden bu otoban yolu, ilerleyen günlerde daha da çok il ve ilçe gündemini meşgul edeceğe benziyor.

TOSİAD BAŞKANI CÖMERT’TEN

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!