Tosya Ahşap Sanayiinde e- Pazar Dönemi

featured

Tosya Ahşap Sanayiinde e-Pazar Dönemi

İlçemiz ekonomisine büyük katkı sağlayan ve yüzlerce ailenin geçim kaynağı olmaya devam eden Tosya Ahşap Sanayi günümüz teknolojisine ayak uydurmaya başladı.

Gerek Türkiye geneli, gerekse Yurtdışına gönderilen Tosya kapı ve pencereleri, e-pazarlama sistemine yeni yeni geçerek pazarlama konusunda internet avantajlarından faydalanma yolunda devam ediyor.

Tosya kapı ve pencere üreticilerinin pazarlamada yaşadığı sıkıntı, ücretlerin tahsil edilmesinde de sıkıntı verdiği için ulusal radyo, haber ve gazetelerde ve yine yerel haber medya kuruluşlarında Tosya Ahşap Sanayi can çekişiyor başlıklı birçok haber yer aldı.

E-pazarlama yani Elektronik pazarlama adını verdiğimiz internet üzerinden ürün tanıtım ve pazarlama tekniği son 3 yılda kapı pencere üreticilerinin umudu oldu. Ürünlerin tanıtımında bir web sitesinin avantajları tartışılamaz. Firmanıza yönelik yaptırdığınız bir web sitesi firmanızı ve ürünlerinizin reklamını 7/24 saat aralıksız ve masrafsız olarak yapar, siz uyurken dahi ürünlerinizin reklamını yapan web sitesi internet üzerinde elektronik katalog vazifesi görür.

Binlerce katalog, resim, tanıtım ve reklam maliyetinin sadece 5’te 1 masrafıyla ürünlerin tanıtımını yapan web siteleri, artık Tosya’mızda da yaygınlaşmaya başladı. İnternette web sitesi olan kapı üreticileri ile yaptığımız görüşmelerde, üreticiler internet üzerinden aldıkları kapı pencere siparişlerine yetişemez olduklarını ifade ettiler. Yeni web sitesi açtıranlar ise, önceki yıllarda elektronik pazarda yer almadıkları için pişmanlıklarını dile getirdiler. Web sitesi üzerinden pazarlama ve satışın riski konusunda ise üreticiler; “web sitemiz üzerinden aldığımız işlerde %50 peşin olmak kaydıyla geriye kalanını da çek ile tahsil ederek üretimde yaptığımız ana masrafın parasını peşin alıyor, riski azaltmış oluyoruz” diyorlar.  Ayrıca “görüşülen süre içinde kapıları teslim etmek çok önemli, bu müşteriye güven veriyor, öyle müşterilerimiz var ki halen yüzyüze bile tanışmış değiliz ama sürekli işlerini yapıyoruz. Karşılıklı güven ve itimat çok önemli. Bundan 5 yıl önce elimizde kataloglar, şehir şehir, kapı kapı dolaşırken şimdi ise elektronik pazarda yer almanın rahatlığını yaşıyoruz” dediler.

Açıksöz Gazetesi / Alaattin KEŞOĞLU

 

 

Tosya Ahşap Sanayiinde e- Pazar Dönemi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!