Tosya Belediye Meclisi’nde Seçimli Toplantı

featured

Tosya Belediye Meclisi’nde Seçimli Toplantı

Tosya Belediye Meclisi dün saat 14:00’te Belediye Başkanı Kazım Şahin başkanlığında toplanarak, 5393 Sayılı Belediye Kanunu gereğince ana gündemi 2010 yılı “Belediye ve Belediyeye Bağlı Kuruluşların 2010 Yılı Faaliyet Raporu” olmak üzere çeşitli kademelerde görev yapacak Belediye Meclis Üyelerinin  komisyon seçimlerini gerçekleştirdi.

Edindiğimiz bilgilere göre, Belediye Meclisi, Başkan Kazım Şahin’in açış konuşması ile başlamış, ilgili prosedür gereği “Belediye ve Belediyeye Bağlı Kuruluşların 2010 Yılı Faaliyet Raporu”nun görüşülmesine geçilirken Meclis yönetimini Belediye Meclis üyesi Fazıl Ateş’e bırakmış ve oturum Fazıl Ateş başkanlığında devam etmiştir.

5393 Sayılı Belediye Kanunu gereğince öncelikli olarak ele alınan “Belediye ve Belediyeye Bağlı Kuruluşların 2010 Yılı Faaliyet Raporu” görüşülmüş ve oy birliği ile kabul edilmiştir.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesi gereği yürürlüğe konulan Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği gereği seçimlere geçilmiş ve yapılan seçim sonucunda; Meclis Birinci Başkan Vekilliğine Fazıl Ateş, İkinci Başkan Vekilliğine Mehmet Kalender seçilmiştir. Belediye Encümen üyeliklerine ise, Fazıl Ateş ve Ali Mutlu seçilmişlerdir.

Gizli oyla yapılan bu seçimlerden sonra Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliklerinin seçimine geçilmiş ve yapılan açık oylama ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Mustafa Ünsal, Hayrettin Eker, Mehmet Kalender, Haşim Kahyaoğlu, M.Yalçın Erdin; İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliklerine ise, İsmail Leblebici, Aydın Kaynar, Cevat Bazlamatçı, M.Emre Karakaş, ve Mustafa Mola seçilmişlerdir.

Gündemin bir diğer maddesi, özellikle tüm araç sahibi hemşerilerimizi ilgilendiren madde olan Otopark ücretlerinin tespiti ele alınmış, Plan ve Bütçe Komisyonu Raporuna göre yapılan görüşmeler sonucu ilçemizde otopark ücreti aylık 55 lira, gir-çık kısa kullanımlar için 3 lira olarak belirlenip karara bağlanmıştır.

 

Tosya Belediye Meclisi’nde Seçimli Toplantı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!