Tosya da İlaç Takip Sistemi Başladı

featured

Tosya’da İTS (İlaç takip sistemi) Çalışıyor.

İlaç Takip Sistemi ”Karekod” uygulamasının ilk gününün pazar gününe denk gelmesi nedeniyle herhangi bir sorun yaşanmazken, Pazartesi günü ülke genelinde tüm eczanelerde sistemin tamamen kilitlendiği bildirildi.

Tosya’daki birkaç eczane ile yaptığımız röportajlarda ise, İTS sisteminin son durumunu sorguladık. Eczane işletmecileri ile yaptığımız röportajlarda “Pazartesi günü Medula Sistemi açıktı, İTS çalışmıyordu. Ancak son aldığımız bilgiye göre, İTS sistemindeki kilitlenmeler sona ermiş bulunuyor. Pazartesi günü haftanın ilk günü olduğu için Türkiye genelindeki Eczanelerin hepsinin birden yüklenmesinden dolayı sistem bu ağırlığı kaldıramayınca sistem kitleniyor ve bizlerde ilac giremiyoruz” dediler.

Ayrı ayrı görüştüğümüz Eczacılarımızın hepsi,  “İTS sistemi kilitlendiği zaman ilaç veremiyoruz. Vatandaş, parası ile almaya kalksa tutar yüksek olduğu için alamıyorlar. Fakat Tosya gibi taşra kesimlerinde satıcı ve alıcılar birbirlerini tanıdıkları ve güvendikleri için sistem kilitlendiği zaman, bir hastanın olmazsa olmazı, acil alması gereken ilaçlarını veriyoruz. Ancak, metropollerde olsak kimse kimseyi tanımadığı için, ne olursa olsun ilaç veremeyiz. Salı ve Çarşamba günü bu 2 gündür İTS sistemi açık ve bizlere sisteme kayıtlarımızı giriyoruz şu an için sıkıntı yok ama sistem tam olarak oturmuş değil.  İleri yıllar için ilaçların takibi ve kontrolü için oldukça faydalı ve olması gereken bir sistem. Her yeni sisteme geçişte böyle sıkıntılar oluyor. Bu dönemleri de müşterilerimizin anlayışı ve sabrıyla sorunsuz atlatmaya çalışıyoruz” diyerek hem memnuniyetlerini dile getirdiler, hem de ara ara yaşanan sorunları dile getirdiler.

Tosya genelinde şu an için İTS sistemi açık ve işlem yapılabilir durumda.

Tosya da İlaç Takip Sistemi Başladı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!