Tosya Festivali TGRT’den Canlı Yayınlanacak

featured

Tosya Festivali TGRT’den canlı yayınlayacak

Tosya’da bu yıl 13’cüsü gerçekleştirilecek olan Kültür ve Pirinç Festivali için festival programı kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Tosya’yı ziyaret eden İHA Zonguldak Bölge Müdürü Osman Sav’ı makamında kabul eden Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,çalışmalar hakkında Sav’ı bilgilendirdi.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’i makamında ziyaret ederek görüşmeler yapan İHA Zonguldak Bölge müdürü Osman Sav, yaptığı açıklamada,’’Tosya’ya bu ikinci gelişim,sıcakkanlı insanları ve doğa harikası manzarası ile çok güzel bir ilçe olan Tosya’da bulunmaktan çok mutluyum.Tosya, birçok yere göre oldukça gelişmiş bir ilçe. Bizler genellikle yaz aylarında yapılan festivallere, çok önem veriyoruz. Festivallerin o yöreye katkısı azımsanamayacak kadar çok olmaktadır.Bu kapsamda 13. Tosya Kültür ve Pirinç Festivalini, TGRT tv den canlı yayınlamak için Tosya Belediye Başkanı Sayın Kazım Şahin beyle görüşme yapmak için randevu talep ettik.Kendisi büyük bir nezaket örneği göstererek randevu talebimizi kabul etti.Başkan Şahin ile yaptığımız görüşmede, 13. Tosya Kültür ve Pirinç Festivalini TGTR Tv den canlı yayınlanması konusunda anlaşmaya vardık.Festivalin birinci günü olan 4 Ağustos’ta canlı yayın yaparak Tosya’nın ve Tosya’da üretilen ürünlerin tanıtımını yapacağız.Yapacağımız bu canlı yayınların,Tosya’ya maddi manevi katkılar katacağına inanıyoruz’’dedi.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,yaptığı açıklamada,’’Festival gününü 8 ay öncesinden belirledik.Festival gününü daha önceden belirlememizin birçok katkıları olacaktır. Bu sayede dışarıda olan vatandaşlarımızın katılımının en üst seviyede olacağına inanıyoruz.Festivallerin bir yörenin kültürünün, ürettiği ürününün, kentin tarihi ve turistik alanlarının ön plana çıkarılması için fırsat olduğunu söyleyen Şahin,Sözlerine şöyle devam etti.Başkan Şahin,’’ Tosya Kültür ve Pirinç Festivali, panayır havası içerisinde geçmeli eğlendirirken o yöreye ve yöre insanına da artı değer katmalıdır. Festival öyle bir oluşum olmalı ki Tosya’yı ve Tosyalıyı değil dışarıda yaşayan Tosyalıları ve yabancıları eğlendiren ve ekonomiye katan bir organizasyon olmalıdır. Tosya’mızın önceliklerinin tanıtıldığı reyonlarda,esnafa muhakkak ekonomik girdisi olmalıdır. Bu yıl 13’cüsü gerçekleştirilecek olan Tosya Kültür ve Pirinç Festivali için bir çok değerli basın yayın organları ile anlaşmalar yaptık. Festivalimizin bir çok Tv den canlı olarak yayınlanacak olması,Tosya’mıza önemli katkılar sağlayacaktır.Bu bağlamda sizin gibi değerli bir kuruluşla canlı yayın için anlaşmış olmak bizleri mutlu etti.İnşallah 13. Tosya Kültür ve Pirinç Festivali Tosya ve Ülkemiz için hayırlara vesile olur’’dedi.

Kaynak:Nasrullahgazetesi.net

Tosya Festivali TGRT’den Canlı Yayınlanacak

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!