Tosya Gazetelerimizin Aldıkları Karar Hakkında…

featured

TOSYA ilçemizde yaklaşık 9 yıldır günlük olarak yayın yapan Açıksöz  Gazetesi ve Tosya Haber 37 Gazetelerimiz, ortak bir kararla 15 Ağustos Çarşamba gününden itibaren yayınlarını haftalık olarak sürdürme kararı almışlardır.

Bizler güzel Kastamonu’muzun rengini, kokusunu, tadını sayfalarımıza oradan da gönüllere aktaran yerel gazetelerimizin temsilcileriyiz. Yine biz; Milli Mücadele ruhunda birleşmiş, en zor şartlar altında dahi yılmamış, 15 Temmuz hain darbe girişiminde aziz milletimizle omuz omuza mücadele vermiş, kamu görevi yaptığının farkında olan bir topluluğuz. İnsanımızın farklılıklarını ayrılık değil zenginlik olarak algılayan, 80 milyonun tek hedef etrafında bütünleşebilmesi amacına harç taşıyan, iyiliklerin daima yanında olup kötülüklerin karşısında yer alan sevdalılarız.

Böylesi hayati görevleri üstlenmiş olan yerel basınımız maalesef son dönemde ağır ekonomik yükler altında ezilmektedir. Haziran 2017- Haziran 2018 döneminde asgari ücretli bir fikir işçisinin işverene maliyeti yüzde 10, gazete baskı kalıbının maliyeti yüzde 25, gazete kâğıdının maliyeti yüzde 35, gazete baskı boyasının maliyeti yüzde 25 artmıştır. Bu rakamlar Haziran 2018’den bu yana önü alınamaz bir şekilde daha da artmaktadır.

Resmi ilan gelirlerindeki büyük azalışa, özellikle son dönem de özel ilan gelirlerindeki azalış da eklenince gazetelerimizin sıkıntıları daha da artmıştır.

Tanıtıcı faaliyet ilan ve reklamlarında ulusal basının yanı sıra yerel basının da tam anlamıyla desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarımızın da abone ve ilan yoluyla seslerine nefes vermelerini beklemekteyiz.

Yayın hayatı süresince Kastamonuluların ve Tosyalıların gönlünde önemli bir yer edinerek, tüm hemşerilerimizin merak ve ilgiyle takip ettikleri gazeteler haline gelen Tosya Açıksöz, Tosya Haber 37 Gazetelerimizin aldıkları son kararı, giderlerdeki büyük artış, gelirlerdeki o denli azalışı göz önüne aldığımız da saygıyla karşılıyor, Tosyalı hemşerilerimizin bundan böyle bu iki gazetemize daha çok sahip çıkacaklarına olan inancımı ifade etmek istiyorum.

Basın etik kurallarına gösterdikleri hassasiyet ile yayınlarını haftalık olarak sürdürecek bu iki gazetemizin, bu duruşlarını ve yayın kalitelerini aynen devam ettirerek daha uzun yıllar Tosyalılara hizmet etmeye devam edeceklerine olan inancım tamdır.

Her iki gazetemizin yetkilileri ve çalışanlarına bundan sonraki yayın döneminde büyük başarı diliyorum.

Hep artan güvenim ve sevgilerimle…

ERKAN YILMAZ

KASTAMONU GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI

Tosya Gazetelerimizin Aldıkları Karar Hakkında…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!