TOSYA TOKİ YE YAPILACAK OLAN İLKÖĞRETİM OKULU İÇİN ARSA TAPU TESLİMİ YAPILDI

featured

                        

 

 

TOSYA TOKİ YE YAPILACAK OLAN İLKÖĞRETİM OKULU İÇİN ARSA TAPU TESLİMİ YAPILDI

  

 

TOKİ bölgesine yapılması planlanan 16 derslik İlköğretim Okulu için hayırsever 88 vatandaş, 2983 m2 arsa bağışladı.

 

Yardımsever halkın yardımları ile  88 hissedardan toplanan 2983 metrekare lik alana 16 derslik 500 öğrenci kapasiteli  yeni bir ilköğretim okulu yapılıyor. Tosya TOKİ bölgesine yapılacak olan ilköğretim Okulu sayesinde öğrenci sayısı 1000 e ulaşan ve ikili öğretim yapmakta olan Tosya Namık Kemal İlköğretim okulunun da yükü hafifletilmiş ve  eğitim seviyesi yükseltilmiş olacak.

 

Hayırsever 88 vatandaşın Tosya TOKİ bölgesine  ilköğretim Okulu yapılması için bağışladığı 2983 m2 arsanın tapusu, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz’e Tosya Kent konseyi Başkanı Fazıl Ateş tarafından teslim edildi. Hayırsever vatandaşların bağışladığı arsa tapusunu teslim alan

 
 
Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, beraberinde Ak Parti Tosya  İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç,Tosya Kent Konseyi Başkanı Fazıl Ateş ve iş adamı Yılmaz Danacı olduğu halde tapuyu Kastamonu Valisi Mustafa Kara’ya takdim etti.

 

Tosya TOKİ bölgesine yapılacak olan İlköğretim Okulu hakkında bir açıklama yapan Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, “2010-2011 Eğitim-öğretim yılının bu ilk günlerinde geleceğe, yarınlara kapı aralayacak bir başlangıcın daha imza töreninde buluşmak, Tosya’nın hedefine emin adımlarla yürüdüğünün en güzel habercisidir.Çağdaş ülkeler seviyesine ulaşma ve onlarla yarışmanın ölçüsü yetişmiş insan gücü ile orantılıdır. İlçemizde yapılan ve yapılacak olan eğitim yatırımları büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle hayırsever vatandaşlarımızın eğitimimize sahip çıktıklarını görmek, herkesi olduğu gibi bizleri de ziyadesiyle mutlu etmektedir. Hayırsever vatandaşlarımızın bu anlamda yaptıkları destek ve katkılar ile yükselen eğitim yuvaları, ölümsüz eserler olarak geleceğe kalacaktır.Hayırsever vatandaşlarımızın göstermiş olduğu duyarlılık için çok teşekkür ederim’’dedi.

 

Konu İle İlgili Bir açıklama yapan Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, ‘’ Hayırsever Tosya Halkı son bir yıl içerisinde inanılması güç bir rekora imza atmıştır.Hayır sahipleri tarafından okul yaptırılmak üzere bağışlanan arsada sona gelindi.88 hissedarın gönüllü bağışı ile şu ana kadar 2983 m2  arsa temin edildi. Tosya ilçesi, Tosya Meslek Yüksekokul’u inşaatında gösterdiği azim ve kararlılığı burada da sergilemeye devam ediyor. Bu okullarda eğitim alacak olan öğrenciler Vatanına bağlı bireyler olarak yetişecek ve ülkemize hizmet edeceklerdir.Unutmayalım ki;Hz. Ali,  ’’Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’’ diyerek eğitimin ve öğretimin önemini ne güzel vurgulamıştır.Bizde Tosya Halkı olarak eğitim konusundaki duyarlılığımızı göstermiş olduk.Hayır sahiplerinine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim’’diye konuştu.

 

Tosya Kent Konseyi Başkanı Fazıl Ateş yaptığı açıklamada,’’Tosya TOKİ bölgesine,  İlköğretim Okulu yapılması konusunda bu güne kadar yaşadığımız süreçte desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.Bu gün burada,hayırsever vatandaşlarımızın İlköğretim Okulu yapılması için bağışladıkları arsanın tapu teslimi için bulunmaktayız. İlköğretim eğitim sisteminin en temel taşıdır. Bu eğitim kademesinde çocuğa toplum içinde diğer bireylerle uyum içinde yaşama kural ve becerileri ile yaşamlarını daha iyi biçimde sürdürmeleri için gerekli temel bilgi ve beceriler kazandırılır. Bu bağlamda,geleceğimiz olan çocuklarımızın en güzel eğitimi en sağlıklı ortamlarda alabilmeleri için yaptığımız  çalışmalarda başarıya ulaştık.Katkılarından ötürü hayır sever vatandaşlarımıza ve tüm Tosyalılara teşekkür ederim dedi.

MEHMET ULUSOYLAR

.

TOSYA TOKİ YE YAPILACAK OLAN İLKÖĞRETİM OKULU İÇİN ARSA TAPU TESLİMİ YAPILDI

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!