TOSYA YAREN MECLİSİ İLK OCAĞINI YAKTI

featured

TOSYA YAREN MECLİSİ İLK OCAĞINI YAKTI

 

Tosya Yaren Meclisi Ocağı Yanmaya Başladı..!

 

01 Ocak 2011 Cumartesi akşamı gerçekleştirilen açılışa Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ortaasyalı, Kurum ve Birim Amirleri, Okul Müdürleri ve Belediye Birim Amirleri katıldı.Yaren geleneği gereği misafirler saat 20.00 de Yaren Meclisine alındı.

 

Dönem Baş ağası Alaattin ZEYBEK; “Bu dönemki Meclisimizin ilk “Ocak Yakma” törenine hoş geldiniz” dedikten sonra “Başağalar az konuşur,öz konuşur” dedi ve sözü Dönem Küçükağası İsmail AKAR’a bıraktı.

 

Yaren geleneğini kısaca anlatan AKAR: “Yaren Meclisinin kurulmasında ve bu günkü hale gelmesinde emeği geçen tüm Yarenağalarıma,maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen tüm gönül dostlarımıza teşekkür ederim.Hoş geldiniz,Safalar getirdiniz, Meclisimize hoşluk verdiniz.Sağ olun varolun.”   dedi.

 

Ahi ve Yaren Dostları Derneği Başkanı Recep ÇAKMAK; Yaren geleneğini ve Derneğin kuruluş amacını davetlilere anlattı ve  “Tosya’da yüzyıllar önce tüm canlılığı ile yaşanan ve   yaşatılan, Oğuzlardan gelen Yaren geleneğini yeniden yaşamak ve yaşatmak için yola çıktık. Bir oluşumun oluşturulması, var olan kriterlerinin hayata geçirilmesi takdir edersiniz ki kolay olmuyor.Fakat Yarenlerimizin gayretleri ve iyi niyetli çalışmaları sayesinde,her türlü zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bu meclis Tosya Yaren Meclisi, yani Tosya’nın ve Tosyalıların, Tosya’ya gönül verenlerin Meclisi. Dualarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz.”  dedi.  

 

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz’de  “tarihi ve kültürel zenginliklerimizi gün yüzüne çıkarma gayretlerinizi, gençlerle yaşama ve yaşatma gayretlerinizi takdir ediyorum.Ayrıca böyle güzel ve otantik, geçmişimizin çizgilerini taşıyan bir mekanı Tosyamıza kazandırdığınız için teşekkür ederim.”  Dedi.

 

Belediye Başkanı Kazım Şahin; “Tosya’da böyle güzel ve geniş bir mekan yok.İlçemizin ihtiyacı idi.Yarenleri Tosyamızı tanıtacağımız her etkinlikte görmek arzumuz.Bilhassa 16 Martta yapılacak olan Başkentte Kastamonu etkinliklerinde tüm Tosya olduğu gibi Yarenleri de aramızda görmek istiyoruz.Yarenlere teşekkür ediyorum.”  Dedi.

 

Gecede halk oyunları gösterileri, orta oyunları ve canlı müzikle unutulmaz anlar yaşandı.

İlk ocağı Belediye Başkanı Kazım Şahin yaktı. Davetlilere Tosya Tarhana Çorbası, Cabada Güveç, Tereyağlı Tosya Pilavı ve Yöremize has Basma Helva ikram edildi.

Oldukça güzel ve eğlenceli geçen gece yemek ve sofra duasıyla son buldu.Davetliler gece sonunda geleneksel Cezayir Marşı eşliğinde uğurlandı.

 

 

 

TOSYA YAREN MECLİSİ İLK OCAĞINI YAKTI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!