Tosya’da açılan forklift kursu tamamlandı

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde açılan iş makinesi operatörlüğü kursu yapılan uygulama sınavı ile tamamlandı.

Tosya Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan iş makinesi operatörlüğü kursu hafta sonu uygulama sınavı yapılarak tamamlandı.

Tosya Marangozlar Odasının talepleri doğrultusunda 15.06.2019-02.10.2019 tarihleri arasında meslek edindirme kursları kapsamında Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kaldırma-yükleme- istifleme (forklift) kursu için uygulama sınavı yapıldı. İlçemizde ilk defa açılan bu alandaki iş makinesi operatörlüğü sınavına toplam 39 kursiyer katıldı.

Toplam 3,5 ay süren kursta kursiyerler için hafta sonu uygulama sınavı yapıldı, başarılı olan kursiyerler belgelerini alarak çalışmaya başlayabilecekler.

Meslek edindirme kurslarının sanayisi için önemli olduğunun altını çizen Tosya Marangozlar Odası Başkanı Salim Karabıyıkoğlu; “ilçemizde sanayi sektörü geçim kaynakları arasında ilk sırada geliyor. Ahşap sanayiinde kaldırma yükleme ve istifleme işlemlerinde kullanılan forlift makinesi için iş makinesi operatörlüğü için odamıza yoğun talep geldi. Bizde Halk Eğitim Merkezine talepte bulunduk kursun açılması için. Ve meslek edindirme kursu kapsamında talep ettiğimiz kurs açıldı. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum.  Belgelerini alan kursiyerlerimize kazasız belasız bol kazançlar diliyorum” dedi.

İlçe Milli Halk Eğitim Merkezi tarafından meslek edindirme kurslarının devam edeceğini belirten yetkililer, ilçemizde ilk defa açılan ve yoğun talep gören kurs sonunda belge almaya hak kazanan kursiyerlere kazasız belasız hayırlı kazançlar diledi.

Tosya’da açılan forklift kursu tamamlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!