TOSYA’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

featured

                                TOSYA’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

 

19 Eylül Gaziler Günü, Tosya Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

 
 
 
 
            19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları ilk olarak  Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına,Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,
 
 
Tosya Garnizon Komutanı Himmet Polat ve
 
 
Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, tarafından  çelenk konulmasıyla başladı. Program, vatan savunmasında şehit olanlar ve gaziler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene, Tosya Kaymakam Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı Himmet Polat, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, Müftü Hikmet Yazıcı, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç ve Ak Parti Tosya İlçe teşkilatı, MHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur ve MHP Tosya İlçe teşkilatı, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
 
 

Gaziler Gününün anlam ve önemine dair konuşma yapan E.Tank.Bçv. Osman Kızılçay, “TBMM’nin 19 Eylül 1921’de Ulu Önder Atatürk’e Mareşal Rütbesini verdiği günün Gaziler Günü olarak kutlandığını belirterek, bugün canlı şehitlerin günüdür. Türk milletinin hürriyetini elde etmek için verdiği mücadeleler sonrasında andığı anlamlı günler çoktur. Şehitlik ve gazilik dünyevi ve uhrevi unvanların en kutsalıdır. Türk Milletinin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler her zaman olmuştur. Bizim görevimiz de bu birlik ve beraberliğimizi bozdurmamaktır. Şehit ve gazilerimiz bizlerin kutsal emanetleridir. Her zaman sizlerin yanındayız. Bağımsızlığın bedeli şehitlik ve gaziliktir. Bu üst mertebeler herkese nasip olmayan mertebelerdir. Allah’tan Şehitlerimize rahmet dilerken gazilerimize de uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

 
 
Vatanımızda huzur ve güven içinde yaşayabiliyorsak ve bayrağımız hür olarak dalgalanıyorsa, bunu şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu ifade eden
 
 
Jandarma Üst Çavuş Ali Haydar Kapkaç da, “Birlik ve bütünlüğümüzün, vatan sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın en değerli simgeleri olan şehit ve gazilerimiz devletimizin varlığının güvencesi ve sembolü olarak milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacaktır’’dedi.
 
 
 

 

J.Ulaştırma Er Ener ÜLKÜ’nün şiir okumasının ardından Cumhuriyet meydanındaki tören sona erdi.

Yapılan konuşmaların ve okunan şiirlerin ardından kutlama programına katılanlar

 
 
Tosya Asri Mezarlığındaki şehitlerin mezarlarını ziyaret ettiler. Mezarlıkta Tosya Müftüsü Hikmet Yazıcı ve diğer din adamlarının okuduğu dualar ile kutlama programı sona erdi.

Günün jesti, törene katılan Gazi ve misafirlere ilçe merkezinde bulunan Fazıl Lezzet Sofrası lokantasında öğle yemeği ikram edildi.

 

TOSYA’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!