Sonbahara Girilirken Bacalara Dikkat

featured

Sonbahara Girilirken Bacalara Dikkat

Bacaların Normal Soba, Doğalgaz ya da Katı Yakıtlı Olması Fark Etmez. Vatandaşlar Bacalarını Mutlaka Yılda Bir Defa Temizletsinler

Yaklaşmakta olan kış mevsiminde meydana gelebilecek yangınlara karşı uzman itfaiyeciler vatandaşları, bacalarında oluşan kurumları temizletmeleri konusunda uyarmaya başladı.

“Ocağım Sönmesin… Diyorsanız bacalarınızı mutlaka temizletin” diyen uzmanlar, “yangın önlemleri almanın söndürmeden daha kolay ve ucuz olduğu unutulmamalıdır. Alınan her önlem muhtemel bir yangını önler” ifadesini kullanıyorlar ve “Kış aylarında yangınların önemli bir kısmı baca tıkanması sonucu meydana geliyor. Konutlarda yılda 1, sanayide 6 ayda bir bacanızı temizletin” diyorlar.

Kış aylarında baca tıkanıklığı sonucu yaşanan çok sayıda yangın, mal ve can güvenliğimizi tehdit ederken, gerek gazın, gerekse katı yakıtlı dumanın dışarıya çıkamaması sonucu karbonmonoksit zehirlenmesiyle de birçok insan hayatını kaybediyor.

Isıtma sezonunun  başladığı bugünlerde vatandaşların bacalarını mutlaka temizletmesi gerektiğini belirten İtfaiyeciler, “Bugüne kadar bacanızı temizletmediyseniz, mutlaka bacalarınızı temizletmeyi ve kontrol ettirmeyi unutmayın.  Karbonmonoksit zehirlenmeleri ve kış aylarında çıkan yangınların önemli bir bölümü bacaların tıkanması sonucu meydana geliyor” diyorlar.

Bu uyarı haberimizle ilgili olarak Gazetemizin 6.sayfasındaki Sağlık Köşemizde  Soba zehirlenmeleri, Baca temizliği konularında daha detaylı bilgiler yer almaktadır.

 

Sonbahara Girilirken Bacalara Dikkat

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!