Tosya’da “Genç Çiftçi Projesi” Kapsamında Mantar Üretimi Yapılıyor

featured

İlçemiz Aşağıdikmen Köyün’de, “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında kurulan İstiridye Mantar üretim tesisi; İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yakup YIRTICI, Proje sorumluları Ekonomist Mehmet ÇİLEK ve Tekniker Kadir ÇAVDAR tarafından ziyaret edildi.

Tesis hakkında işletme sahibesi Nuriye ŞAHİN’ den bilgiler alan İlçe Müdürü YIRTICI; “Genç Çiftçi Projesi Hibe Programı ile kurmuş olduğu modern cihazlar ile desteklediği çadır tip üretim tesisinde istiridye mantarını üretmeye başladığını, genç çiftçi projesiyle bugün burada örneğini gördüğümüz tesis gibi genç girişimci çiftçilerimizin gayretleriyle birçok üretim tesisinin kurulabileceğini” söyledi.

İlçe Müdürü açıklamasının devamında; “Yaklaşık 100 metrekarelik kapalı örtü altında yetiştiricilik yapan çiftçimizi tebrik ediyorum. Genç Çiftçi Projelerinin amacına ulaşması bizleri son derece mutlu etmektedir. Sizler üretmeye devam ederseniz bizler de gerekli olan tüm desteği vereceğiz ve büyümenize katkı sağlayacağız” dedi.

Proje kapsamında, duygularını ifade etmek isteyen genç çiftçi Nuriye ŞAHİN; “Mantar üretimi benin hayalim olan bir projeydi.  Devletimizin bizlere sunmuş olduğu bu imkândan istifade ettik. Bu da bizim yaptığımız işi daha kaliteli ve severek yapmamız için bizleri motive etmektedir. Bizler üretmeye devam edeceğiz. Bu imkânı bizlere sunan önce devletimiz ve bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Tosya’da “Genç Çiftçi Projesi” Kapsamında Mantar Üretimi Yapılıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!