Tosya’da Karnesini Alan 6500 Öğrenci Tatile Girdi

featured

Yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de ilk ve orta dereceli okullarda yarıyıl tatili başladı.

2018-2019 eğitim öğretim yılı ilk dönemi sona erdi. İlk yarıyılın sona ermesiyle birlikte ilçemizde eğitim öğretim yapan okul öncesi ve ilk ve orta dereceli okullar yarıyıl tatiline girdi.

İlçemizde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler eğitim gören  toplam 6500 öğrenci karnelerini aldı. Karne alan 6500 öğrenciyle birlikte ilçemizde toplam 475öğretmen de yarıyıl tatiline girdi.

Fevzipaşa İlkokulu’nda Karne Töreni

Her karne döneminde olduğu gibi bu yıl da karne töreni okullarda yapıldı. Her okulun kendi bünyesinde yaptığı karne törenine veliler katılarak öğrencilerin heyecanını paylaştı.

Karnesi iyi olan öğrenciler sevinirken karnesi zayıf olan öğrenciler o kadar sevinçli değildi. Okul idarecileri ve öğretmenler karnesi zayıf olan öğrencilerin biraz daha gayret gösterdiklerinde daha yüksek notlar alabileceğine dikkat çekti.

Öğrencilere iyi tatiller dilen okul idarecileri yarıyıl tatilinde dinlenerek ikinci dönemde zinde başlamaları tavsiyesinde bulundu.

Karnelerini alan Fevzipaşa İlkokulu karne alma mutluluğunu velileri ile birlikte yaşarken öğretmenlerine ve okul idarecilerine teşekkür etti.  Karne töreninde yarıyıl tatili nedeniyle son kez sıraya geçen Fevzipaşa İlkokulu öğrencileri hep birlikte İstiklal Marşı’nı söyleyerek törenin ardından 2 haftalık yarıyıl tatiline girdi.

Yavuz Selim İlkokulu ve Sakarya Ortaokulu’nda Karne Töreni

Yavuz Selim İlkokulu ve Sakarya Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Tören karne dağıtımı ile başladı. Anasını öğrencilerinin karnelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci ile birlikte İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri verdi.

Karne dağıtımının ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, bir dönemin geride bırakıldığını belirterek öğrencilerin tatilde dinlenip ikinci döneme zinde olarak başlamaları gerektiğini ifade etti.

Öğrenciler 5 Şubat 2019 Pazartesi günü ikinci yarıyıla başlayarak eğitim öğretime kaldığı yerden devam edecek.

Tosya’da Karnesini Alan 6500 Öğrenci Tatile Girdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!