Tosya’da Muhtarlar Günü Kutlandı

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.
19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Tosya ilçesinde düzenlenen kutlama töreni çelenk sunumuyla başladı.
Saat 10.30’da ilçenin Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına Tosya Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Osman Genç tarafından çelenk sunulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tosya Hacıpir Mahallesi Muhtarı Mehmet Erzayım yaptı.
Erzayım konuşmasında; “Muhtarlık kültürümüzün ve sosyal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin nitelikli örneğini temsil eden devletimizin her noktadaki temsilcisi olduğu aşikardır.
Muhtarlarımız mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte halkımızın devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlarımız olduğu bilinmektedir” dedi.
Törende konuşan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil muhtarlığın önemine dikkat çekerek demokrasinin en küçük yapı taşı olarak nitelendirdi. Muhtarlarla sürekli istişare içinde olduklarının altını çizen Başkan Kavaklıgil, sorunları çözmek için birlikte hareket ettiklerini söyledi. Her zaman muhtarların yanında olduklarını belirten Başkan Volkan Kavaklıgil, 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladı.
Törende konuşan Kaymakam Deniz Pişkin; “biz meslek gereği sizinle en çok mesaisi olan grup içerisindeyiz. Muhtarların her halükarda ilk kapısını çalacağı, derdini paylaşacağı, çözüm arayacağı elbetteki birlikte çalıştıkları mülki idare amirleridir. Haliyle bugünü sadece sizlerin günü gibi değil, bugünü benimde içinde bulunduğum bizim günümüz gibi birlikte kader arkadaşlığı yaptığımız bir hizmetin günü gibi anlıyor ve bu şekilde idrak ediyorum.
Sayın Cumhurbaşkanımıza demokrasimizin en çekirdek kısmını oluşturan idari yapılarımızın en küçük birimini meydana getiren muhtarlara böyle bir günü atfettiği için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Değerli muhtar arkadaşlarım biliyorsunuz sizler milletin itimadına, güvenine mazhar olarak bu makamlara geliyorsunuz. Bana göre milletin tercihiyle hizmet başına getirilmek makamların en büyüğüdür. Sizler bu anlamda görevin en yükseğine sahipsiniz” dedi.
Kaymakam Deniz Pişkin 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayarak, ahrete irtihal eden muhtarla rahmet dilerken hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diledi.
Törende Tosya Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Osman Genç tarafından Kaymakam Deniz Pişkin ve Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e destek ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Başkan Genç ayrıca uzun yıllar muhtarlık yapan ve derneğin yaşlı üyesi olan Şehreküstü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yörük’e hizmetlerinden dolayı plaket verdi.
19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama töreni hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Törenin ardından mahalle ve köy muhtarları toplu olarak Kaymakam Deniz Pişkin’i makamında ziyaret etti.
19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama törenine Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Mehmet Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Çalışkan, CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı Dündar Özurgancı, Tosya Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Koçgözlü, Tosya Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Osman Genç, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Tosya’da Muhtarlar Günü Kutlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!