Tosya’da TEOG Sınavına 490 Öğrenci Girdi

featured

29- 30 Nisan 2015 tarihlerinde altı oturumda yapılacak olan Temel Eğitim’den Ortaöğretime Geçiş Sınavı tamamlandı. 

Ortaokul 8’nci sınıflarında okuyan öğrenciler bir ortaöğretim kurumuna kayıt yaptırabilmeleri için 8’nci sınıfta iki defa sınava girmeleri gerekiyor.

2014-2015 eğitim yılı 1’nci döneminde ilk TEOG sınavına giren 8’nci sınıf öğrencileri için ikinci sınav başladı. İlçemizde eğitim gören 8’nci sınıf öğrencileri geçtiğimiz Çarşamba ve Perşembe günleri Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nın ikincisine girdi.

TEOG sınavı nedeniyle ortaokulların 5,6 ve 7’nci sınıfları tatil edilirken 8’nci sınıflar aylardır hazırlandıkları sınav için ideallerindeki ortaöğretim kurumuna yerleşebilmek için ter döktü. Saat 09:00 ‘da başlayan ve günde 3 oturum olmak üzere  toplam 6 oturumda tamamlanan sınavlar saat 12:00’de sona erdi. İlçemizden 490 öğrenci sınava girerken TEOG sınavında 100 eğitimci görev yaptı.

Öğrenciler ilk gün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, ikinci gün ise Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile İngilizce derslerinden toplam altı oturumda sınava girdi. İkinci sınav yerine de geçecek olan TEOG sınavlarının sonuçlarının Mayıs ayı sonunda açıklanması bekleniyor

 

Tosya’da TEOG Sınavına 490 Öğrenci Girdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!