Tosyalı Avcılarda Domuzlara Sürek Avı

featured

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte her hafta sonu domuz avına çıkan Tosyalı Avcılar şu ana kadar 35 domuz vurdu.

5500 bağ bulunan ilçe merkezi ve köylerinde sürüler halinde görülen yaban domuzları çiftçileri ve bağ sahiplerini hasat mevsiminde tedirgin ediyordu.

Sürüler halinde gezen yaban domuzlarının geçtiğimiz sezonda bağ, bahçe ve tarlalara verdiği zararlar çok büyüktü.  Geçtiğimiz yaz mevsiminde bağlarda ürünlerinin hasat mevsimini bekleyen bağ sahipleri geceleri nöbet tutarken, pirinç ve tahıl ürünleri eken çiftçiler ise tarlalarında domuz nöbeti beklemiş ve mahsüllerini korumaya çalışmışlardı.

Çeltik tarlalarında da durum farklı değildi. Işıklı fenerler ile nöbet tutan çiftçiler zamanla yaban domuzlarının ışığa alışması sonucu tarlalarını ses bombası ile korumaya çalışıyordu.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Yeni Avcılar ve Atıcılar Kulübü her hafta sonu domuz avına çıkıyor. Kulüp üyesi avcılar kendi aralarında oluşturdukları ekiple hasat mevsiminde bağ ve bahçeleri talan eden domuzlara yönelik sürek avı yapıyor.

Yeni Avcılar ve Atıcılar Kulübü ekibi hafta sonları yaptıkları sürek avında şu ana kadar 35 domuz vurdu.  Yaz gelmeden domuzların başka yerlere göç etmesi için hafta sonları sürek avına devam edeceklerini belirten avcılar amaçlarının sürüler halinde gezen yaban domuzlarının ilçemizi terk etmesi olduğunu ve hasat mevsiminde mahsüllerinin zarar görmemesi olduğunu dile getirdiler.  

 

Tosyalı Avcılarda Domuzlara Sürek Avı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!