Tosyalı Muhtarlardan Ankara Çıkartması

featured

Tosyalı Muhtarlardan Ankara Çıkartması

Tosya’dan bir grup muhtar ve S.S.  Tarımsal Kalkındırma Kooperatif Başkanları ile Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı, Çevre ve Orman Bakanlığı  İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Kenan AKYÜZ’Ü ziyaret ettiler.

Ankara KASDERFED Başkanı Hasan ŞEN, Sadık ERİKCİ, Aşağı Kayı Köyü Muhtarı İhsan KOÇGÖZLÜ, Yukarı Kayı Köyü Muhtar Rasim YİĞİT, Akbük Köyü Muhtarı Adem YAKAR, Ortalıca Beldesi Kooperatif Başkanı Şevket YERLİ, Akbük Köyü Kooperatif Başkanı Ahmet DURGUT, Aşağı Kayı Köyü Kooperatif Başkanı Mustafa BAĞCI, Yukarı Kayı Köyü Kooperatif Başkanı Davut YİĞİT, Dağardı köyü Kooperatif Başkanı Necati KARACA  sorunlarını iletmek ve çözüm aramak amacıyla Sayın AKYÜZ’E ziyarette bulundular.

Köy muhtarları ve kooperatif başkanları bölgelerinde yapılan orman istihsal kesimlerinde, Köy kooperatiflerine öncelik verilmesi ve işçilik ücretlerinin artırılması hususunda destek istediler.

Daire Başkanı Kenan AKYÜZ, ilgili yasada seçimden sonra yapılacak değişiklikle konu hakkında kolaylık sağlanacağını söyledi. Açıklamasında; “Artık maliyetleri düşürmemiz gerekli. Tüm dünyada dikili orman ürünü kesimine gidilirken biz bunun gerisinde kalamayız. Sizler de artık kendinizi buna hazırlayın. İşgücünde mutlaka gençleştirmeye gidilmeli. Altmış yaşının üzerindeki bir vatandaşımızla bu işler zor. Orman işçiliği ağır bir işçilik. Bunu üst yönetimlere de anlattım. Artık ormanda iş kazası sonucu ölenler için sadece Allah rahmet eylesin yerine gerekli önlemleri de almamız lazım” dedi. Kastamonu’nun bir ekol olduğunu, uzun yıllar Kastamonu’da çalıştığını, Nasrullahtan su içtiğini anlatan AKYÜZ, istek ve şikayetleri titizlikle inceleteceğini söyleyerek heyeti uğurladı.

Tosyalı Muhtarlardan Ankara Çıkartması

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!