Trafik Haftası Etkinliklerle Kutlandı

featured

Trafik Haftası Tosya Sakarya Ortaokulu tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Saat 10:00 İlçe Müftülük konferans salonunda düzenlenen programa Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkan Vekili Fazıl Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Gül ve Eyüp Gür, İlçe Müftüsü Basri Bektaş, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Zübeyde Demirkır, Ziraat Bankası Tosya Şubesi Müdürü Ayhan Tohumcu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Baş, okul müdürleri, emniyet mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.    

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç yaptı. Kıraç konuşmasında; “taşıtların ve yayaların ulaşım yollarındaki her türlü hareket yoğunluğuna ulaşım diyoruz.

Trafik, hayatımızın en önemli parçalarından biridir. Taşıt trafiğinin güvenliğini sağlanması ise, olmazsa olmazlardandır. İnsan hayatının güvencesi trafik kurallarıdır. Bu kurallar sadece insanların değil, diğer canlıların ve de  mal güvenliği için uyulması gereken kurallardır.

Ülkemizin ve şehirlerimizin, kalkınması ile birlikte, araç sayısı artmış, dolayısıyla şehir trafiklerinde büyük yoğunlaşma meydana gelmiştir. Yoğun şekilde araç trafiğinin yaşandığı şehirlerimizde en ufak dikkatsizlik yada kural ihlali hayatı olumsuz etkilemekte trafiği kilitlemekte zaman kaybına hatta mal ve can kaybına sebep olabilmektedir” dedi.     

Anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı şiirin okundu ve ardından playback gösterimi yapıldı. Mobese kayıtlarından derlenen kaza videolarının izlenmesinin ardından trafik canavarı kim adlı şiir okundu. İlçemizde meydana gelen trafik kazalarının yer aldığı slayt gösterisinin ardından emniyet kemerinin önemini anlatan oyun sahnelendi.  Öğrenciler tarafından hazırlanan trafik konulu oratoryo sunumu yapıldı ve protokolün öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle trafik haftası kutlama programı sona erdi.

Trafik Haftası Etkinliklerle Kutlandı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!