Üniversitemiz İlgi Odağı Oldu

featured

Azerbaycan’da Türk Üniversiteler Eğitim Fuarında, Üniversitemiz İlgi Odağı Oldu

Azerbaycan’ın Bakü ve Gence şehirlerinde 5-8 Nisan 2014 tarihleri arasında organize edilen Türk Üniversiteler Fuarı’na Türkiye’den üniversitemizin de içinde yer aldığı 21 üniversite katıldı. Üniversitemizi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sezgin AYAN ve Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan AKYILDIZ temsil etti.

Üniversitemizin devlet üniversitesi olması, yıllık öğrenim ücretlerinin düşüklüğü ve özellikle de üniversitemizde eğitim alan Azerbaycan Türkü öğrencilerimizin olumlu döngüleri sayesinde fuarda standımız oldukça yoğun ilgi gördü. Standımızı Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Melahat İBRAHİMGIZI, Gence Vali Yardımcısı Nagif HEMZEYEV, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Durmuş GÖKMEN, Müşavir Yardımcısı Faik BAYRAMOV,  Gence Başkonsolos Yardımcısı Neslihan ALTAY, Parlemonto Muhabirleri Derneği Başkanı Elşad EYVANLI, Hazar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Medya Birimi Başkanı Alovset AMİRBEYLİ ile Gence Devlet Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Ziraat Üniversitesi temsilcileri ziyaret etti.

Üniversitemiz heyeti Azerbaycan Devlet Agrar (Tarım) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim JAFAROV ve yardımcıları ile Gence Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf YUSIBOV ve yardımcılarına işbirliği ziyaretinde bulundu. Her iki üniversiteyle de Mevlana Değişim Programı anlaşmaları imzalandı. Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN’ın Bakü’de başlattığı işbirliği anlaşmaları, bunlarla birlikte dokuza yükselmiş oldu.

Yapılan anlaşmalarla Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile İşletme ve Yönetim Bilimleri, İktisat, Su Bilimleri, Ormancılık, Çevre Bilimleri ve Ekoloji alanlarında; Gence Devlet Üniversitesi ile de İşletme ve Yönetim Bilimleri, İktisat, Matematik, Biyoloji, Tarih, İlköğretim, Fiziksel Eğitim ve Spor Bilimleri alanlarında öğrenci ve akademisyen değişimi imkanı sağlanmış oldu.

Üniversitemiz İlgi Odağı Oldu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!