ÜZÜM YAPRAĞININ KİLOSU

featured

TOSYA’DA, ÜZÜM YAPRAĞININ KİLOSU 15 LİRADAN ALICI BULUYOR

 

KASTAMONU (A.A) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi ve köylerinde üretilen üzüm yaprağı 15 liradan alıcı buluyor.

     Çevre il ve ilçelerden oldukça rağbet gören ve köylerde yaşayan vatandaşların gelirlerinin önemli bir bölümünü oluşturan üzüm yaprağının yeni hasadının satışa çıkması ve yoğun talep görmesi nedeniyle fiyatı 15 liraya kadar çıktı.

     Aşağıkayı Köyü Muhtarı İhsan Koçgözlü, yaptığı açıklamada, köylerinde üretilen lezzeti, ipeksi ince yapısı ve dolma yaparken sarmadaki kolaylığı nedeniyle vatandaşların ısrarla aradıkları üzüm yaprağının gördüğü ilgiden memnun olduklarını söyledi.

     Koçgözlü, şöyle konuştu:

     ”Tosya’mızda ve köylerimizde üretilen üzüm yaprağının bölgemize has bir lezzeti var. Yüzlerce yıllık geçmişe sahip ve bizlere atalarımızdan yadigar kalan üzüm bağlarımızda ürettiğimiz üzüm yaprakları, çevre il ve ilçelerden çok rağbet görmektedir. Köylerimiz ve merkezde üretilen üzüm yaprakları, çiftçilerimize maddi olarak destek olmanın yanı sıra organik olması nedeniyle herkesin rahatça tüketebileceği bir üründür. Bu ürünün fiyatı gördüğü ilgi ve üretim miktarına göre çeşitlilik göstermektedir. Bu yıl ise yeni ürünler kalitesine göre 10 ile 15 lira arasında bir fiyata alıcı bulmaktadır.”

     (MU-YÜC)

 

ÜZÜM YAPRAĞININ KİLOSU

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!