Vali Bektaş Ankara’da Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Atalay’la Görüştü

featured

Vali Bektaş Ankara’da Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Atalay’la Görüştü

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Havaalanını bir aksilik olmaması halinde bu yılın sonunda hava trafiğine açacaklarını söyledi.

Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada geçen hafta Ankara`da düzenlenen bir toplantı nedeniyle bulunması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile görüşerek Kastamonu ile ilgili projelerini anlattığını söyledi.

Görüşmede kentin turizm alanındaki konaklama sorunuyla ilgili bilgiler aktardığını dile getiren Bektaş, konuyla ilgili müteşebbislere yer tahsis edileceğini ve Kastamonu merkez ile sahil ilçelerine olmak üzere en az 300`er yataklı iki otel yapımıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını ilettiğini ifade etti.

Vali Bektaş, martta yapılacak “Başkentte Kastamonu Günleri“ etkinliğinin tanıtımı amacıyla ilgili kurumları da ziyaret ettiklerini kaydetti.

Kastamonu Havaalanı ile ilgili olarak da bazı görüşmeler yaptıklarını söyleyen Bektaş, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ile biraraya geldiklerini aktardı.

Geçmiş dönemlerde DHMİ ile Kastamonu Özel İdare arasında bir protokol yapıldığını, söz konusu protokole son şeklinin verileceğini ve imzaların tamamlanacağını belirten Vali Bektaş, “Protokol gereğince DHMİ üzerine düşenleri yapacak. İhale hazırlıklarına başladı. Biz de Özel İdare olarak üzerimize düşen işleri yaptık. Zaten ihale gerektiren diğer işleri de ihale hazırlıklarına başladık. İnşaat sezonunda iki tarafında ihaleleri bitecek. Bir aksilik olmaması halinde Kastamonu Havaalanını bu yılın sonunda hava trafiğine açacağız“ dedi.

Kastamonu ile ilgili çok projesinin olduğunu dile getiren Bektaş, “Çok proje var ama söyleyecek değilim. 5 ay süre istedim. Ara sıra konuşacağız ama acele etmeyeceğiz. Üzerinde çalıştığımız konular olgunlaştıkça kamuoyuna açıklayacağız. Şu anda kamuoyuna açıklayabilecek durumumuz yok. Potansiyeli artırmak, denizlerle ve limanlarla ilgili neler yapabiliriz. Ilgaz Dağı ve havaalanında neler yapabiliriz. Yarım kalmış tesislerle ilgili araştırmalarımıza ve çalışmalara devam ediyoruz. Olgunlaşmasını bekliyoruz“ diye konuştu.

Vali Bektaş Ankara’da Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Atalay’la Görüştü

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!