Vali Günaydın: Regaib Kandili Kutlama Mesajı

featured

İnsanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ile dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasının vesilesi ve çok özel gecelerden olan mübarek Üç Aylar’ın müjdecisi Regaib Kandili’nin toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır.

Regaib gecesi; üç aylar olarak bilinen Recep ayı ile başlayıp, Şaban ayı ile devam ederek, Ramazan ayı ile de taçlanan rahmeti, feyzi ve bereketi bol, huzur ve maneviyat mevsimine girdiğimizin habercisidir.

İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu müstesna günlerin toplumumuzda var olan iç huzur ve birlikteliği daha da pekiştireceğine inanıyorum.

Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine gayret göstermeliyiz. Yüreklerimizi arındırmak, dostluklarımıza daha da önem vermek için bu mübarek geceyi büyük bir fırsat olarak görmeliyiz. 

İnsanlarımızın, Cenab-ı Allah’a daha derin bir şükür imkanı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sevgi ve saygının, kaynaşmanın artarak devam etmesini temenni ediyorum. Vatandaşlarımızın ve bütün İslam aleminin Regaib kandilini tebrik ediyor,  bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 

Vali Günaydın: Regaib Kandili Kutlama Mesajı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!