VEKİLİM VE BEN -2-

Dünden devam

 

İki gün önceki yazımda ““Tosyalı milletvekili” konusunu irdelemeye, nasıl gönderebiliriz,  irdelemeye, biraz açmaya gayret edeceğiz. Sıralamada tüm partilere bakıldığında ve mevcut oylar da göz önüne alınarak üçüncü sıradaki Tosyalı adayımızı Meclise gönderebilmemiz için bir Tosyalı olarak ne yapmalıyız, Parti Teşkilatları nasıl hareket etmeli, özellikle Ak Parti Teşkilatı nasıl bir çalışma yapmalı, tüm siyasi parti teşkilatları ile bir araya nasıl gelinmeli ki parti tabanları da bir araya gelsin ve yirmiüç yıldır beklediğimiz, hayalini kurduğumuz Vekilimizi Meclise göderebilelimi  konuşacağız inşallah” demiş, dün de “ama biz Tosyalılar olarak inşallah bir Tosyalı gibi hareket edeceğiz ve yirmi üç yıldır ilçemize nasip olmayan vekilimizi Ankara’ya nasıl göndereceğiz, nasıl göndermeliyiz hesabını enine boyuna yapacağız. Bu bizim olmazsa olmazımız dedikten sonra, nasıl başarırız, ne yapmalıyız, bir Tosyalı olarak, bir fert olarak üzerimize düşen bir vazife var mı? Vekil adayımızla birlikte seçim çalışmalarına katılan Teşkilat mensuplarından ne bekleriz?” diyerekten sesli düşünmeye gayret etmiştik.

Başarıda “kişi”nin katkısı çok fazla şüphesiz. Ama siyasette başarının anahtarı, olmazsa olmazı ekip çalışmasıdır. Siyasette çok acı bir gerçek daha var; o da siyasette yüzlerin çok yıprandığı, çabuk eskidiğidir. Seçim çalışmalarında, bilhassa esnaf ziyaretlerinde yeni yüzler, genç yüzler çok daha etkili olur kanaatindeyiz. Ama ekibe eski siyasilerimizden, halkın sevdiği kişiler mutlaka dahil edilmeli, Tosya’nın hatırına, Tosyalıların hatırına fikir danışılmalı, görüşleri alınmalıdır. Hele hele milletvekilliği için ismi ve isimleri geçen, tüm parti tabanlarının istisnasız sevdiği, saydığı, sözü dinlenen, kendisine itibar ve itimat edilen, aday olsaydı parti tabanlarının hepsinden de oy alacağını halkın düşündüğü değerli şahsiyetlerimizin çalışmalara katılması mutlaka sağlanmalıdır.

Bir de esnaf ziyaretleri sırasında Vekille Asılın arasına girilmemeli, halkın vekalet vereceği Vekili ile konuşması, görüşmesi, gönül birliğine varması engellenmemeli, bilhassa vekille vatandaş hasbıhal ederken vatandaşın sözü kesilmemeli, hele hele “hadi işimiz var, sonra konuşursunuz” gibi bahtsız sözler asla ve asla sarf edilmemelidir. Böyle sözlerin geçmişteki faturaları akıldan çıkarılmamalı, kulaklara küpe edilmelidir. İşiniz çoksa, zamanınız yoksa, bırakın zamanı olanlar çalışmalara katılsın değil mi?

Tosya’da birlik ve beraberlik ruhunu yakaladığımıza inanıyorum. Bu sefer inşallah Tosyalı Milletvekilini Meclise göndereceğimiz diye düşünüyoruz. Çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız, gerekirse bir kapıyı üç beş on defa çalacağız. Gayret bizden, çalışma bizden, takdir Rabbimizdendir. İnanıyoruz ki Rabbim gayretimizi boşa çıkarmayacak, emeğimizin, çalışmamızın  karşılığını bize ihsan edecektir.

 

VEKİLİM VE BEN -2-

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!