Yaren Ocağını İsmail Ercan Yaktı

featured

Yaren meclisinde bu hafta ocağı Çağ Kontrplak ve Ercanlar Beton Sahibi İsmail Ercan yaktı.

Cumartesi akşamı saat sekizde başlayan program yaren geleneği olarak selamlama seremonisi ve ardından davetlilere sıcak ıhlamur ikramı ile başladı. Geceye ilçemizden ve şehir dışından davetliler katıldı. Yaren meclisinin baş ağası olan Ferhat Minareci ve Küçük ağa Fatih Lepeci davetlilere hoş geldiniz sefalar getirdiniz, yaren meclisimizi şereflendirdiniz dedikten sonra Müzik Öğretmeni Erol Sevdi ve Abdullah İrtik in müzik eşliğinde açılış karşılama töreni yapıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise yöremize has halk oyunları, musiki söyleşileri ve orta oyunları oynandı. Yemek ikramında bulunuldu. Yaren ağaların sergilediği orta oyunlar özellikle şehir dışından gelen konukların bir hayli dikkatini çekti. Yapılan orta oyunlarında unutulmaz anlar yaşandı.

Gece yarısına kadar süren davetin bitiminde Baş ağa Minareci davetlilere, katılımlarından dolayı teşekkür etti. Gece hakkında davetlilerden yorum istedi.

Misafirler ise “bu gece bizim için çok farklı oldu bilgisayarın, televizyonun ve internetin olmadığı bir yerde saatlerce eğlenceli unutulmaz anlar yaşadık ocağınız daim olsun dediler.

Misafir ağa İsmail Ercan ise konuşmasında “ her yıl bu etkinliklere katılıyorum sıcak ve Samimi bir ortam emeği gecen bütün yaren ağalara teşekkür ediyorum, ocağınız daim olsun” dedi.

Yarenler derneği Başkanı Recep Çakmak ise geceden hoşnut olduklarını söyledi yarenin ve yaren liğin anlamını misafirlere anlattı.

Gece yarısından sonra misafirler geleneksel Cezayir Marşı eşliğinde uğurlandı.

Yaren Ocağını İsmail Ercan Yaktı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!