Yatılı Kız Kur’an Kursunun Hafriyatı Başladı

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 100 yataklı yatılı Kız Kuran Kursunun hafriyatı başladı.

Tosya ilçesinde inşa edilecek olan 100 yataklı Kız Kuran Kursunun hafriyatı törenle başladı. Törene Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkan Vekili Rahman Çalıkuşu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 6 milyon TL’ye malolacak kursun hafriyatını Tosya Kaymakamlığı üstlenerek yapılan duanın ardından çalışmaya başladı.

Hafriyata ilişkin açıklamalarda bulunan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin; “hali hazırda ilçemizde hizmet veren Kur’an Kursumuz fiziki kapasitesinin yetersizliği nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yatılı kısmı kapatıldı. Sadece gündüzlü eğitim verir hale geldi. Haliyle ilçede buna ihtiyaç olduğu da aşikardı. Bu gerekliliği ortadan kaldırmak üzere bir yatılı Kız Kur’an Kursu inşası çalışmaları Müftülüğümüzce başlatıldı. Bugün de inşallah startını veriyoruz. Tahminimiz yaklaşık bir yıl içerisinde inşallah hizmete girmiş olacak.   3500 m2 kullanım alanına sahip bina olacak. 5 katlı ve 100 yatak kapasitesine sahip. Tefrişatı hariç yaklaşık bedeli 6 milyon TL civarında olacak. Yine inşaatı Türkiye Diyanet Vakfı yürütecek. Bittiği zaman da hem Tosya’ya hem de civar ilçelere hizmet verebilecek. İhtiyacı karşılayabilecek nitelikte modern bir Kuran Kursu olacak” diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola da açıklamasında; “bugün hafriyatına başlanan Kuran Kursu insana yatırımın bir örneği. Kuranı Kerim Kıyamete kadar yaşayacak var olacak. İnsanlarımızın hıfzına bunu yerleştirmek durumundayız. Gençlerimizin Kuranı Kerimi hıfzetmesiyle birlikte bizim üzerimizdeki yükte kalkıyor, bu nedenle kıymetli bir hizmet” diye konuştu.

İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı da yaptığı açıklamada; “binamızda şimdiye kadar yapılmış klasik bir hafızlık değil, proje hafızlık yapacağız. İnşallah burada kız çocuklarımız yatılı olarak kalacaklar, bir yandan hafızlıklarını yaparken, bir yandan da İmam Hatip Ortaokuluna giderek okullarını örgün olarak okumuş olacaklar. Bu da onların hem Kuranı Kerim bakımından iyi yetişmeleri, hemde eğitimlerini örgün almaları sebebiyle iyi yetişmelerini sağlayacaktır. Burada kız çocuklarımızı, Hamzababa’da da erkek çocuklarımızı aynı proje kapsamında yetiştireceğiz inşallah” diye konuştu.

Yeni yapılacak olan binanın hayırlı olması için İlçe Vaizi İbrahim Nuri Ateş tarafından yapılan duanın ardından hafriyat çalışmaları başladı.

İlçede inşa edilecek yatılı kız Kuran Kursu 100 yatak kapasiteli olup, 6 milyon TL’ye malolacak.

Yatılı Kız Kur’an Kursunun Hafriyatı Başladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!