Yavuz Selim İlköğretim Okulu Teknoloji Gezisi Düzenledi

featured

Yavuz Selim İlköğretim Okulu Teknoloji Gezisi Düzenledi

 

Türkiye geneli 2. düzenlenen İntel Eğitimde Teknoloji Kullanımı proje yarışması kapsamında ilçemizden Yavuz Selim İlköğretim Okulu “Yaşamımızda Elektrik” konusu ile katılmıştır. Konu ile ilgili olarak ilçemiz Kayı köyünde bulunan Yayla Alabalık Üretim Tesislerine ve emekli öğretmen Ali YİĞİT’in bal üretim yerine elektrik üretiminin nasıl gerçekleştiğini göstermek, yerinde bilgi verme ve “su gücünden elektrik üretim ünitesi’ni gösterme” amacı ile gezi düzenlendi ve öğrenciler canlı olarak bilgilendirilip yarışmaya hazırlık yapıldı.

 

Gezide rehber öğretmen Salih SARI, müdür yardımcısı İlhan KUMCU ve ADESE Dershanesi fizik öğretmeni Fatih DEMİRKEN eşliğinde velilerden izin alınarak 5. sınıflardan 10’u erkek 5’i kız 15; 7. sınıflardan 1 erkek öğrenci olmak üzere toplamda 16 öğrenci gaziye katıldı. Proje kapsamında elektriğin nasıl üretildiği ile ilgili bilgi edinme amacı ile sudan elektrik üretilen Kayı Köyü Yayla Alabalık üretim çiftliğine ve öğretmen Ali YİĞİT’in bal üretim yeri 13.00 – 15.30 saatleri arasında ziyaret edildi.

 

Bu ziyaretlerde “Eğitimde Teknoloji Kullanımı Proje Yarışması” kapsamın da üniteyi daha iyi kavrama, Gezi gözlem yoluyla elektriğin nasıl üretildiğini kavrama, Suyun ve rüzgârın gücü ile elde edilen elektrik enerjisi miktarını gözlemlem yapabilme ve gezi-gözlem sonucunda yeni buluşlar yapabilme amaçlanmıştır. Gezi, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında planlanmış ve yapılmıştır.

 

Geziden beklenen öğrenci hedef ve davranışları da birlikte iş yapma bilinci kazandırılarak birlikte iş yapma becerisi kazandırmak ve öğrencide özgüven duygusu geliştirme olmuştur. Adese Dershanesi fizik öğretmeni Fatih DEMİRKAN’ın da bilgi verdiği gezide öğrencilere gezi gözlem yoluyla öğrendiler.

Yavuz Selim İlköğretim Okulu Teknoloji Gezisi Düzenledi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!