Yeni Türkiye Yolunda Demokrasi Mücadelesi’ni Anlattı

featured

Hasan Celal Güzel, Üniversitemizde Yeni Türkiye Yolunda Demokrasi Mücadelesi’ni Anlattı

Üniversitemizde, Milli Eğitim Eski Bakanı ve Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel’in konuşmacı olduğu “Yeni Türkiye Yolunda Demokrasi Mücadelesi” adlı konferans düzenlendi.

6 Mayıs 2015 tarihinde 3 Mart Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, Üniversitemiz akademik ve idari birim yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, milletvekili adayları, akademisyenler, öğrenciler ve Kastamonu halkı katıldı.

Güzel, konuşmasında Türkiye’nin geçirdiği darbe dönemlerinden bahsederek “Demokrasi çok önemlidir ve meşrudur. Çünkü gücünü milletten alır, Türkiye’de 47 sene yarı militarist yarı demokratik bir dönem geçirdik.” dedi. Osmanlı’nın yönetim ve adalet anlayışından bahseden Güzel, “Güçler ayrılığı vardı ve yargı hükümdarı bile yargılama gücüne sahipti. Adalet sistemi çok kuvvetliydi. O yüzden İslam ülkelerinin temeli çok sağlam, Türkiye’nin temeli de çok sağlam.” dedi.

Konuşmasının devamında darbelerin toplumsal hayata etkilerini anlatan Güzel, “vatansever manada milliyetçiyim ancak darbelere karşıyım. Millet olarak büyük sorumluluklarımız var, bir  milyar sekiz milyonun vebali bizde, İslam dünyası süratle yayılıyor. Bizim bu manada misyonumuz çok önemli.” ifadelerine yer verdi.

İstanbul’un fethinden bahsederek Osmanlı sultanlarının başarıları hakkında bilgiler veren Güzel “Ermeni soykırımı diye bir şey yok. Ermeni arşivlerini tek tek araştırdık. Göç sırasında birçok insan hayatını kaybetmiş, bunlar o dönemin şartlarına göre normal bir hadise. Ermeniler sadece bir bölgede 575 bin Türk’ü katlettiler. Türk milleti asla soykırım yapmaz, Müslüman olduğu için zaten yapamaz. Büyük bir iftiradır.” dedi.

Konuşmasını “hedeflerimize sahip çıkmak zorundayız. Dünyadaki bütün Müslümanların vebalini taşıyoruz. İslam dünyasının lideri biziz. Toparlayıcı milliyetçilik olmadan Türkiye hedeflerine ulaşamaz. 2071 de Türkiye süper güç olacaktır inşallah.”  diyerek tamamladı.

Konferans hediye takdiminin ardından son buldu. Konferansın ardından Üniversitemiz konukevinde il protokolünün katılımıyla akşam yemeği düzenlendi.

 

Yeni Türkiye Yolunda Demokrasi Mücadelesi’ni Anlattı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!