29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı

featured

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’ncu Yıldönümü ilçemizde coşku ile kutlandı.

Kutlamalar 28 Ekim günü çelenk sunma töreni ile başladı. Akşamında ise fener alayı düzenledi. 29 Ekim günü sabahında ise Kaymakam Suat Hatam Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul etti.

Bayram kutlamaları saat 10.00 Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kaymakam Suat Hatam Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ile birlikte öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Suat Hatam yaptı. Kaymakam Hatam; “Yüksek bir medeniye birikimine sahip milletimizin özgürlük ve bağımsızlığının sembolü olan Cumhuriyetin 99’ncu yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir.  Bu eser sahip olduğumuz vizyonla daima ileriye bakan özgürlüğünü sağlam tutan heyecan ve şevkle mücadele eden bir milletin bugünkü nesillere en değerli armağanıdır. Hepimizin bildiği üzere Cumhuriyetin ilanı milletimizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır” diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından anaokulu öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. Müzik dinletisinin ardından Cumhuriyet Orotoryosu seslendirildi. Tekvondo ve güreş gösterilerinin ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 99’uncu yıl kutlamaları okulların geçiş töreni ile sona erdi.

Törene Kaymakam Suat Hatam, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Duyar, İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Zekeriya Özmen, Tosya MYO Müdürü Doç. Dr. Alperen Kaymakcı, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, CHP İlçe Başkanı İsmail Okuducu,  MHP İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Karakaş, İlçe Tarım Orman Müdürü Ali Çakar, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Çalışkan,  İlçe Sosyal Hizmet Müdürü Hasan Kınasakal, İlçe Tapu Müdürü Mutlu Aydoğan, İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Örü, Şerafettin Çiçek ve Cihan Çetin,  STK Temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!