* “Evlilik müessesesini kurtarmak adına ne yapılabilir?”i biraz konuşalım istiyoruz. Öncelikle eşlerin dini ve ahlaki eğitime önem vermeleri gerekmektedir. Tabi “dini ve ahlaki” bilinçlenme tek başına yetmez, bildiklerimizi, öğrendiklerimizi uygulamadıktan, hayata geçirmedikten sonra bunun hiçbir anlamı yoktur. “Büyüklerin” hayatına baktığımızda onların aile içindeki huzur ve mutluluğu, İslam’ı her zeminde olduğu gibi aile zemininde de ihya etmek suretiyle ayakta tuttuklarına şahit olmaktayız. Bu da dinin ailede bağların koruması adına nasıl bir öneme sahip olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

*Yine evliliğin selameti için, aile ahlakını bozan, maneviyatını dinamitleyen unsurlara -ki internet ve tv dizileri bu noktada etkin bir yere sahip- engellemeler getirilmesi gerekir. Özellikle dizilerde, sudan sebeplerle gerçekleşen boşanmaların kamuoyuna çözüm yolu olarak sunulması, nikahtan çok flörtün teşvik edilmesi, evliler için metres hayatının özendirilmesi, ayrıca dizi oyuncularının din ve ahlak dışı davranışlarının ekranlardan normal gibi gösterilmesi ailelerin dağılmasında dolaylı biçimde rol oynuyor.

*Ailevi sorunların dışarı aksettirilmesi de önemli bir “boşanma” sebebidir. O nedenle karı koca ev içinde meydana gelen ailevi sorunlarını, öncelikle kendi aralarında çözmeyi denemeli, bu durumu evin dışına yansıtmamalıdır. Çünkü eşler arasındaki anlaşmazlıklar evin mahrem sahasını teşkil eder. Bu sahanın olur olmaz yerde genele arz edilmesi, aile içi sorunlarla ilgili arkadaş ve komşularla fikir teatisinde bulunulması, bir zaman sonra evin dışındaki insanların evin içine müdahalesine yol açar ki bu da ayrı bir boşanma sebebi olarak gösterilebilir.

YUVAMIZ YIKILMASIN

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!