2018 Hac Kayıtları Bugün Başlıyor

featured

2018 yılı  kayıtları hakkında görüştüğümüz FUAD Turizm Tosya Şubesi işletmecisi İzzet Gövercikli   ilk defa kayıt yaptıracakların ön kayıt işlemleri 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.Daha önceki yıllarda hac ön kayıtları bulunanların kayıtları otomatik olarak güncellenecektir . Hac kuraları 25 Ocak 2018 Perşembe saat 11.00 da çekilecektir.Hac Kesin Kayıtları 29 Ocak – 09 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.FUAD Turizm olarak bizde yılların birikimi ve tecrübesi ile Kura çekiminden sonra kesin kayıt için hak kazanan Hacı adaylarımızın kesin kayıtlarını alacağız.Hacılarımızın daha detaylı bilgi belge temini için şubemiz de destek vermekteyiz .

2018 YILI HAC MÜRACAATLARI

2018 YILINDA İLK DEFA KAYIT YAPTIRACAKLAR    2018 yılında ilk defa hacca gitmek isteyenlerin müracaatları 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında alınacaktır. “İlk Defa Kayıt” yaptırmak isteyenler ilgili bankalara 20.-TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra;Müracaatlarını Diyanet İşleri Başkanlığı “http://hac.diyanet.gov.tr” internet adresinden elektronik ortamda, Müftülüklere doğrudan form dilekçe ile müracaat ederek,Kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

Anlaşmalı Bankalar : Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Halkbank, Kuveyt Türk, Türkiye
Finans, VakıfBank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım.

Kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçenler ile hacca gidemeyenlere ön kayıt ücreti iade edilmeyecektir.Müftülüklere yapılan müracaatlarda kayıt parasını yatırdığına dair dekontu, müracaat dilekçesi ile birlikte süresi içerisinde müftülüklere teslim etmeyen ve kayıt numarası da almayanların müracaatları geçerli olmayacak, bunlar kuraya dahil edilmeyecek, talep etmeleri halinde ise yatırdıkları ücret kendilerine iade edilecektir. Müracaatlarda; eş, anne, baba, kayınbaba, kayınvalide, kardeş ve çocukların birbirleri ile veya aralarında hiçbir akrabalık bağı olmayanların, istemeleri halinde 10 kişiyi geçmemek üzere grup halinde kur’aya girme talepleri kabul edilecektir.

Talepleri halinde engelli vatandaşlarımız hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte; mahremsiz
olarak hacca gidemeyecek durumda olan bayanlar ise ancak hacca hiç gitmemiş mahremleri ile
müracaat yapabileceklerdir. Hacca götürülmek istenilen 0-12 yaş çocukların kayıtları ebeveynleri ile birlikte yapılacak olup, 7-12 yaş arası çocuklar kuraya dahil edilmeyeceklerdir. Ancak, çekilecek kuradan sonra kesin kayıthakkı elde eden ebeveynler 0-6 yaş arası çocuklarını istemeleri halinde beraberlerinde hacca
götürebilecek, 7-12 yaş arası çocuklarını ise hacca götüremeyeceklerdir.

Ön kayıt esnasında ayrı ayrı yerlerde farklı hac konaklama türlerinde müracaat eden eş veya akrabaların kesin kayıt esnasında mahremiyet birleştirilmesi yönündeki talepleri karşılanmayacaktır.

2018 yılında ilk defa ön kayıt yaptıranlardan daha önceki yıllarda ön kayıtları bulunanların kuraya birlikte katılmayı istemeleri halinde 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerince birleştirmeleri yapılacaktır.Önceki yıllarda hacca gidenlerin müracaatı kabul edilmeyecek olup, müracaatlardan veya kuraçekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları silinecek ve ön kayıt ücreti de iade edilmeyecektir.-Önceki yıllarda herhangi bir belge ibraz etmeden vekâleten hacca gittiklerini belirten vatandaşlarımızdan kendi adlarına hacca gitmek veya bir başkasının yerine vekaleten Hacca gitmek isteyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

Hacı adayları, müracaatlarının sisteme girilip girilmediğini ve yakınlık bağlantılarının doğru bir
şekilde yapılıp yapılmadığını “http://hac.diyanet.gov.tr” internet adresinden kontrol
edebilecekler, kaydı girilmeyen veya kayıt bilgilerinde yanlışlık olanlar varsa bunlar, ilgili
müftülüklerden bilgilerini kayıt süresi içerisinde düzelttirebileceklerdir.İnternet ortamında veya müftülüklere yapılan müracaatlardaki bilgi eksikliğinden “Grup Başı”olarak yazılan veya dilekçeyi imzalayan kişi sorumlu olacaktır.

2018 Hac Kayıtları Bugün Başlıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!