23 Nisan Kutlama Mesajları

featured

23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

 

95 yıl evvel egemenliğin kayıtsız şartsız millete geçtiği, Türk Milletinin hayatında yeni ve ebedi bir dönemin başladığı, aziz milletimizin kendini yöneterek hayatına devam edeceği bir dönem başlamıştır.

 

95 yıl önce 23 Nisan 1920 tarihinde dönemin küresel güçlerinin paylaşmayı hayal ettikleri bir imparatorluktan, yeni Türk Devletinin müjdesi, TBMM’nin kuruluşu ile tüm dünyaya duyurulmuştur.

 

Egemenliğin, şahısların, zümrelerin, sınıfların uhdesinden alınarak büyük Türk milletinin iradesine verildiği bu tarihi gün, aynı zamanda Cumhuriyetimizin ilanı ile sonuçlanacak muhteşem zaferin müjdelendiği bir dönüm noktasıdır.

 

Yurdumuzun işgal altında olduğu, süngü ve silah tehdidinin sürdüğü bir dönemde kurulan bu meclis ile kahraman ecdadımız, milli birlik ve beraberliğin, müşterek mücadelenin ve ortak aklın silahtan ve savaştan da önemli olduğunu vurgulandığı Türk tarihinin en önemli müessesi olmuştur.

 

Bundan dolayıdır ki Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti’ni lider ülke yapabilecek tek kudrettir.

 

Bunun için gerekli olan tek şart TBMM’nin; Aziz milletimiz tarafından liyakat takdir edilerek ehil, güvenilir, kudretli ve kararlı ellere teslim edilmiş olmasıdır.

 

Milli iradenin tecelli ettiği, kuruluşunun 95. yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin, milli devletimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Bu güvencenin en güçlü dayanağı geleceğimizin teminatı olan pırıl pırıl çocuklarımızdır.

 

Bu nedenledir ki, 23 Nisan günleri, bu yüce milletin geleceği olan çocuklarımıza, bir milletin adeta külleri üzerinden bir Anka Kuşu gibi yeniden doğuşunun en güzel örneği; azmin, kararlılığın ve milli iradenin en büyük ifadesi ve ayrıca sonucu zafer olsa bile savaşların derin acılarının unutulmaması ve dünya barışının her zaman en temel hedef olarak gözetilmesi gerektiğinin somut bir neticesi olarak, armağan edilmiştir.

 

Bu asil milletin güzel çocukları da bu önemli ve anlamlı günü bütün dünya çocukları ile paylaşarak kutlamaktadır.

 

Çocuklarımızın bu eşsiz bayramını kutluyorum.

 

95. yılını kutladığımız bu günde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurarak Türk Milletine armağan ede başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

 

Bu vesileyle idrak ettiğimiz Regaip kandilinin Kastamonulu hemşerilerime ve Türk – İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

 

Sevgi ve saygılarımla.

 

 

EMİN ÇINAR

MHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ

 

 

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

23 Nisan 1920 tarihinde açılan TBMM’nin kuruluşunun 95. yıldönümünü vedünyada çocuklara hediye edilen tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Çocuk Bayramınıbüyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz.

İnanıyoruz ki yarınlarımızınteminatı olançocuklarımız geçmişten aldıkları güçle geleceğe yön verecek, müreffeh bir Türkiye’nin vesulh içinde bir dünyanınoluşmasındamühimvazifeler üstleneceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle bugüne kadaristiklalimizin kazanılmasında ve korunmasında emeği geçen bütün şahsiyetleri en derin hürmet ve rahmetle anıyor, bu bayramın bütün dünyanınsulh, refah ve dirlik içerisinde yaşamasına vesile olması dileğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

 

 

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

            Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 95. Yıl  dönümü ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı  millet olarak hep birlikte gururla kutluyor, bu aziz millet emanetlerinin anlam ve önemini bir kez daha heyecanla idrak ediyoruz.

            23 Nisan sadece milli egemenlik bayramı olarak değil, aynı zamanda Çocuk bayramı olarak, Milletimizin ve Atatürk’ün çocuklarımıza verdiği önemin , inancının ve güvenin bir göstergesidir. Dünyada çocuklarına bayram armağan eden tek ülke olmanın da ayrı bir gurur ve mutluluğunu yaşatmıştır. Aldığı kararla, yolumuzu aydınlatan, geleceğimizi şekillendiren ve gücünü millet egemenliğinden alan Türkiye Büyük Millet Meclisi demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin temeli olmuştur.

            Bu gurur gününde Büyük Önder Atatürk olmak üzere, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ülkemiz ve Tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

MEHMET KAYIKÇI

İL GENEL MECLİS BAŞKANI

 

Belediye Başkanı Kazım Şahin’in 23 Nisan Mesaj 
 
Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Şahin, yayınladığı mesajında, “Topraklarımızın işgal altında olduğu, bağımsızlığımızın tehlikeye girdiği zor bir dönemde, milletin kendi kaderine el koyduğu 23 Nisan 1920, tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Bugün bir kez daha bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutlama mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki, yarınlarımızı temsil eden çocuklarımız geçmişten aldıkları güçle, geleceği şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye’nin barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. TBMM’nin milletin verdiği kurtuluş mücadelesinin içinde doğmuş ve bunun dünyada bir benzeri daha olmayan bir kurtuluş öyküsü olmuştur. Böylece, ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışıyla parlamenter demokrasimizin ve cumhuriyetimizin de temelleri atılmıştır. Aziz milletimizin istiklal mücadelesinde o gün gösterdiği azim ve kararlılık, muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda bugün verdiğimiz İstiklal mücadelesinin de başlıca ilham kaynağıdır. 23 Nisan dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından da ayrı bir öneme sahiptir. TBMM’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayramı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum” diye konuştu.

 

 

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya 


    Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Kastamonu halkının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajda: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi Türk milleti için bir dönüm noktasıdır. Bu tarihte, Türk Milleti babadan oğla geçen saltanat yönetimini terk etmiş ve seçtiği temsilciler aracılığıyla kendi kendini yönetmeye başlamıştır. Devletimizin yönetim sisteminde başlayan bu büyük değişim, Türk Ulusu’nun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen ve 29 Ekim 1923’te gerçekleşen Cumhuriyetin İlanı ile sonuçlanmıştır. 95 yıl önce kurulan genç cumhuriyetimiz, bu geçen süre içerisinde pek çok güçlükle karşılaşmasına rağmen, tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmiştir. Türk Ulusu, Atatürk İlke ve Devrimlerini, cumhuriyetin temel niteliklerini özümsemiştir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve anayasamızın değiştirilemez ilkeleri çerçevesinde, bağımsız bir ülke olarak tek amacımız; akıl ve bilimin önderliğinde çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu da aşmaktır. Binlerce yıllık kültürel birikimin yarattığı Türk Ulusu, bütün sorunlarının üstesinden gelebilecek güç ve yetenektedir. Her kuşak kendisinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir.  Bugünde bizlere düşen görev; Atatürk’ün emanetlerine sahip çıktığımızı göstermek ve onun aziz hatırasını en güzel biçimde yad etmektir. Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik yapılan bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, cumhuriyetimizin ilkelerine, birliğimize ve bütünlüğümüze her zamankinden daha fazla sahip çıkma mecburiyetindeyiz. Gelecek nesillere, bu gibi düşmanca saldırılara karşı hazırlıklı olmalarını için gerçekleri anlatmalı ve yüklendikleri emanetin büyüklüğünü öğretmeliyiz.  Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma konusundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilsinler.  23 Nisan’da hepimizin öncelikli görevi bu olmalıdır” açıklamasında bulundu.

 

 

23 Nisan Kutlama Mesajları

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!