4 milyon liraya yenilendi

featured
4 milyon liraya yenilendi

 

 

Ülkemizin ender doğal güzelliklerine ve sık göknar ormanlarına sahip ılgaz dağı`nda 2000 metre yükseklikte bulunan kayak merkezi yogun talep karşısında,hafta sonları,yılbaşi ve sömestr tatillerinde adeta kitleniyordu.

Özellikle mekanik tesislerde yaşanan istenmeyen sorunlar ise medyada yer buluyordu. Bu durum karşısında harekete geçen otel işletmecileri yöneticiler,1975 yılında kurulan ekonomik ömrünü doldurmuş 900 metrelik telesiyejin kaldırılarak yerine yeni bir telesiyejin kurulması için çalışma başlattılar yapılan girişimler zaman içinde sonuç vermesi ile birlikte Ilgaz Dagı Kayak Merkezi`nin tüm mekanik tesisleri 4 milyon liralık yatırımla yenilendi.

Yeni kurulan telesiyej  ile hiç beklemeden 4 turnikeden saatte 1200 kişi 2 dakikada zirveye çıkarılabilecek. İşletmesini Türkiye Kayak Federasyonu tarafından yapılacak telesiyejde tek çıkış 7,5 TL ,günlük çıkış ise 30 TL olacak.

Ayrıca amatör ve acemiler için ise yeni 400 metre uzunlugunda T-bar ve 2 km uzunlugunda teleski  toplam 5 km`lik pistleri ve oteller ile Ilgaz Dagı Kayak Merkezi kayak tutkunlarının ilk tercihi olacak.Kayak Merkezleri arasında en rahat ulaşılabilen konumda;Ankara-Kastamonu karayoluna 1,5 KM uzaklıkta

4 milyon liraya yenilendi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!