Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü; Tosya Bizim Parlayan Yıldızımız

featured

Tosya Organize Sanayi Bölgesinin genişletilecek alanda incelemelerde bulunmak üzere ilçemize gelen Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü Tosya’nın parlayan bir yıldız olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Tosya Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesinin onaylanmasının ardından genişletilecek alanda incelemelerde bulunmak üzere ilçemize gelen Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Cınbar, parti yönetim kurulu üyeleri ve OSB Müdürü Nihat Küçükkasap ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına Tosya halkıyla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinleyip çözüm üretmek ve daha iyi hizmet vermek için çalıştıklarını belirterek başlayan Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü; İçinde bulunduğumuz alan Tosya’mızın sanayi dinamiklerinin oluşturduğu Organize Sanayi Bölgesi. Organize Sanayi Bölge Müdürümüz de yanımızda. Tamamıyla şuan dolmuş durumda. Parsellerin tamamı yatırımcılar tarafından alınmış ve parseller üzerindeki yatırımlar gerçekleşmiş. Az bir kısmında yatırımlar devam ediyor.

Tabi bizden Tosya halkımızın, Tosya İlçe Teşkilatımızın, Tosya Organize Sanayi Müteşebbis Heyetinin istek ve talepleri olmuştu önceki dönem. Bizde bu isteklerine karşılık değerli milletvekillerimizle beraber, Tosya’daki Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesiyle ilgili bir çalışma yürütmüştük hep beraber. Bu çalışmaların sonunda hemen yine burada mevcut Organize Sanayi Bölgemizin yanında yer alan orman vasfı taşıyan arazinin organize sanayiye devrolmasıyla ilgili yazışmalar devam ediyordu. Bu aşamada gerçekten Tosya’mız için çaba sarf ettik. Bunun en önemli sebebi Tosya ilçemiz sanayinin hızlı ilerlediği ve sanayinin güçlü olduğu bir ilçemiz. Biz önümüzdeki süreçte bu inşallah en son karar verildi biliyorsunuz, Resmi Gazete’de yayımlandı.  277 dönüm orman alanının organize sanayiye genişleme alanı olarak verilmesi konusunda karar çıktı. Bu karar Tosya’mıza, Tosyalı sanayicimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

Tabi 277 dönüm arazi bizim için Tosya’nın organize sanayinin gelişimi için yeter mi, elbette ki değil. Bunu da haritada gösterebileceğimiz şekilde şöyle. Kırmızılar ormandan alınacak parselleri, sarılar da mevcut özel mülkiyetleri gösteriyor. Özel mülkiyetler yani kamulaştırılacak alanlar yaklaşık yine 700 dönümden fazla. Topladığımız zaman bin dönüm civarında bir yeni alan açılmış oluyor. Bu yeni alanın açılmasıyla beraber tabi kamulaştırma bedelinin de bu süreçte bizim organize sanayimize kazandırılması gerekiyor. Bu konu ile ilgili gerek sanayi bakanlığımızla, gerek diğer kuruluşlarla ilgili çalışmalarımız devam edecek. İlk aşamada aldığımız bu 277 dönüm yeri bedelsiz olarak organize sanayimize inşallah alacağız. Ama kalan kısmını da özel mülkiyet olan kamulaştırılacak alanla ilgili de yaklaşık bizim 20-30 milyon civarında bir bütçeye ihtiyacımız olacak. Bu paranın yani bu ödeneğin sağlanmasıyla ilgili önümüzdeki süreçte bakanlıklar nezdinde milletvekillerimizle beraber, Tosya’daki yine bu işin paydaşlarıyla beraber çalışmaları yürüteceğiz.

Bu aşamada, tabi süreç hızlı ilerliyor. Bu süreç içerisinde emek veren insanlar oluyor. Buradan da onlara teşekkür etmek istiyorum.  Gerek Orman Bakanlığımızın başta tabi Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda talimatlarıyla iradesiyle gerçekleşiyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza Genel Başkanımızın Allah razı olsun her zaman olduğu gibi yine bu konuda da bize destek oldular. Diğer bir taraftan bizim bakanımız Tarım Orman Bakanımız Sayın Bakanımız da çok büyük destek oldular. Biz bu esnada bu konuyla ilgili biçok defa milletvekillerimizle beraber Sayın Bakanımızla, gerekli kurum ve kuruluşlarla görüşme gerçekleştirdik. Her anını adım adım takip ettik.

Tabi paydaş kuruluşlar dediğimiz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Orman Müdürlüğümüz, yine buradaki bizim Organize Sanayi Müteşebbis Heyetimiz, Müdürümüz, İlçe Teşkilatımız bu işin takipçisi oldular, önceden beri. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz hakeza bizlerle birlikte her aşamasında bu konuyu takip etti. Bu geldiğimiz nokta şu an için bu orman alanının alınmasıyla ilgiliydi, bundan sonraki süreçte tabi bu oluşumun içerisinde %20 belediye, %20 ticaret odası %60 da özel idarenin hissesi var. Önümüzdeki süreçte ben diğer kurum ve kuruluşların da bu kamulaştırılacak alanla ilgili çalışmalara şimdiden başlamasını arzu ediyoruz.

Biz özel idarenin buradaki yatıracağı miktar konusunda bakanlıklarla gerekli desteği sağlayacağız, ama bir taraftan hem özel idarenin müteşebbis olarak vereceği katkı payı, hem belediyenin %20’lik dilimdeki vereceği katkı payını da bu esna da hazırlaması gerekiyor. İnşallah onlar katkılarını sunduklarında kamulaştırmayı da hızlı bir şekilde inşallah bitirdiğimizde Tosya’mızın geleceği açısından son derece önemli olan yatırımları Tosya’mıza kazandırmış oluruz diyoruz.

Tosya’mızda şuan mevcut bizim organize sanayi bölgemizdeki alanımız 600 bin m2  Yeni oluşacak alan yaklaşık bir buçuk katı alan oluşacak. Buda bizim öngörülerimizle 2500-3000 gibi bir istihdam sağlamış olacak.

Yeni ekonomik modelle beraber biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 20 Aralık’taki yeni ekonomik modelle birlikte; Türkiye istihdam, üretim, yatırım, ihracat odaklı bir sürece girdi. Bu süreçten de Tosya ilçemizin en iyi oranda faydalanması gerektiğini düşünüyorum. Buradaki yapılacak bu çalışmalarında hem Tosya’mızın gelişmesiyle ilgili, hem istihdamın artmasına dönük çalışmalar, hem yeni ekonomik modele olan katkıları ve süreç içerisindeki Tosya’mızı daha ileriye taşıyacağını düşündüğümüz bir proje. Bununla ilgili de bundan sonraki süreçte çalışmalarımıza milletvekillerimizle beraber devam edeceğiz.

Arzumuz tabi burada Tosya’mızla ilgili diğer bizim konularımız var. Bu konuların başında özellikle bu yol üzerindeki kavşaklarla ilgili yoğun bir Tosya halkımızın talebi var. Bazı noktalarda kazaların olduğu. Bu konuları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza ilettik. Bu aşamayı da takip ediyoruz.

Diğer yine Tosya halkımızın her zaman gündeme getirdiği Kastamonu Tosya Yoluyla ilgili yaklaşık 15 gün önce milletvekillerimizle Ulaştırma Bakanımızı ziyaret ettik. Yine il başkanları toplantısında kısa da olsa Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla görüştüğümüzde Kastamonu-Tosya Yolunun bir an önce hayata geçirilmesi, bir an önce ihalesinin yapılması. İhale öncesi tabi aşamalar var. Bu aşamalarda 1- O alandaki hangi güzergahtaki hangi alandan geçeceğinin belirlenmesi aşaması, 2-Bu yolun proje aşaması, 3-Yapım ihalesi aşaması. Bunlarla ilgili bir çalışma başlattık. Mevcut yolun iyileştirilmesiyle ilgili de yine bu yılda çalışmalarımız olacak.

Tosya halkımız Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Ak Partimize güveniyorlar, bizde her daim Tosya halkımızın yanında olacağız. Tosya halkımızın her kesimine elimizi uzatıp onların dertleriyle dertleneceğiz. Tosya’nın isteklerini de Ak Parti olarak yerine getirmek için son derece çaba sarf edeceğiz. Cumhuriyet Tarihi’nde Tosya’mız yatırımları Ak Parti döneminde aldı, almaya devam ediyor. Devlet hastanemizin statü değişikliği ile de önümüzdeki süreçte yine Tosya Teşkilatımızla birlikte Allah nasip ederse bu talebimizi de bakanlık nezdinde görüşmeleri gerçekleştireceğiz.

Organize sanayimizin ek alanının bir an önce hayata geçmesi önemli. Onun için biz her şeye açığız, kapımız açık. Her türlü konuda yanındayız, bunu da belirtmek istiyorum. Bu vesile ile de Tosya halkımıza Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyoruz. Bu hafta da Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşme fırsatımız oldu. Kastamonu’ya da Tosya ilçemize de selamları var. Milletvekillerimizin selamları var. Her zaman Tosya halkımızın Tosya’mızın yanında olmaya devam edeceğiz. Tosya halkımıza da buradan saygılarımızı, hürmetlerimizi sunuyoruz, Tosya halkımızı gerçekten çok seviyoruz, değer veriyoruz, bunun bilinmesini de istiyoruz. Katılımlarınızdan dolayı da hepinize tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda diğer ilçelerinde bulunduğuna işaret ederek, Tosya’nın konuşulmasının sebebinin Tosya’nın Kastamonu’nun parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü; Tosya Bizim Parlayan Yıldızımız

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!