Anadolu’nun Kırkpınarı Tosya’da Şaban Yılmaz Başpehlivan

featured

Tosya Güreşlerinde Şaban Yılmaz Başpehlivan Oldu

 

İlçemizde düzenlenen Tosya 13. Kültür ve Pirinç Festivali programı çerçevesinde Pazar günü Tosya Güreş alanında düzenlenen Güreş Organizasyonu, Tosya halkının yoğun ilgi ve alakası ile gerçekleşti. Güreşe Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Tosya Kaymakamı Arslan Yurt, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya Ak Parti İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, MHP ilçe Başkanı İsmail Yur, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra Güreş Ağası Muhsin Esen, Sünnet Ağası İsmail Keskin, Ankara ve İstanbul’dan gelen Tosya dernekleri temsilcileri Celal Özden ve Hasan Şen ile ilçemizin Kurum amirleri, birim müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticileri katıldı.

 

Pazar günü saat 09:30 ‘da başlayan güreşin açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Kazım Şahin; “Anadolunun Kırkpınarı diye tanımladığımız Tosya Güreş organizasyonuna hepiniz hoş geldiniz. Bugün hepiniz burada birçok ünlü pehlivanları izleme fırsatı bulacaksınız ve keyif alacağınızdan şüphemiz yok. Güreş organizasyonumuza katılan Tosya halkına, il ve ilçe dışından gelen kıymetli misafirlerimize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 

Güreş sahasında yeni yapılan seyirci tribünü güreş izleyenleri tarafından beğeniyle karşılandı. Zira ilçemizde son günlerdeki aşırı sıcaklardan dolayı zaman zaman etkinliklere katılmak ve izlemek çekilmez hale gelmesi, güreş sahasına yapılan izleyici tribününün memnuniyet yarattı.

 

Önceki Yıllarda da ilçemizde düzenlenen güreşlerde sunuculuk (cazgırlık) yapan tanıdık simalar yine ilçemiz güreşlerini sundular. Tarihi Kırkpınar Başcazgırı Şükrü Kayabaş, Cazgır Kasım Arslan ve Tosya’mızın yakından tanıdığı Tosya’lı Kara Salih tarafından güreşlerin sunumu başarıyla yapıldı.

 

Tosya’mızda düzenlenen Güreş Organizasyonuna 22’si Başpehlivan olmak üzere Toplam da 550 pehlivan katıldı. Boylara göre yapılan müsabakaların sonunda Mustafa Kemal Karaboğa ve Şaban Yılmaz,Altın Madalya için güreş tuttular. Her iki pehlivanda yiğitçe güreştiler, seyirciler zaman zaman pehlivanların hareketlerine alkışla destek vererek yapılan güreşin kalitesini beğendiklerini gösterdiler.

 

Şaban Yılmaz, yerde güreşirken rakibi Karaboğa’yı akıllıca teknik bir hareketle tuş ederek yendi. Şaban Yılmaz, Tosya 13. Kültür ve Pirinç Festivali Güreş Başpehlivanı ve Altın madalyanın yanı sıra birçok ödülünün de sahibi oldu.

Bu arada ilçemiz işadamlarından Çağ Kontraplak sahibi İsmail Ercan, sporculara destek olmak amacıyla çeşitli kategorilerdeki 1. ve 2.’lere birer altın takarak pehlivanları ödüllendirdi.

 

Ayrıca Yapılan Güreş Ağalığı açık artırmasında, Tosya’mızın yeni güreş ağası 66.666  TL. ile Osman Oğuz oldu. Toplamda ise, yapılan bağışlarla 113.166 TL ile güreş komisyonuna katkı sağlanmış oldu.

 

Bizler de Açıksöz Gazetesi olarak bu güzel Güreş Organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emeği geçen herkesle beraber özellikle ilçemiz  eski pehlivanlarından ve halen Tosya Belediyesinde görev yapan Hüseyin ÖZKAN’a da  teşekkür ederiz.

Alaattin Keşoğlu / Açıksöz Gazetesi

 

Anadolu’nun Kırkpınarı Tosya’da Şaban Yılmaz Başpehlivan

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!